Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2019. 19:26h.

Multa benigna a Baños

Només de 2.500 euros a ell i Eulàlia Reguant per no contestar a Vox

Els exdiputatados de la CUP al Parlament, Antonio Baños i Eulàlia Reguant, que aquest dimecres havien de comparèixer com a testimonis en el judici del procés, s'han negat a respondre les preguntes de l'acusació particular representada per Vox i han abandonat el Tribunal Suprem per ordre del president de la Sala, Manuel Marchena. Tots dos han estat sancionats amb 2.500 euros, una multa que podria haver estat de fins a 5.000 euros.

“Per dignitat democràtica i antifeixista em nego a ser interrogat per Vox”, ha argumentat Antonio Baños. Marchena li ha recordat que no pot negar-se a respondre les preguntes de l'acusació particular, però l'exdiputat de la formació antisistema li ha replicat que “sí, sí que puc”.

"Aquest dret només el té qualsevol dels imputats, dels acusats, dels processats”, li ha explicat el president de la Sala del Suprem, alhora ha afegit que “vostè té l'obligació de respondre perquè ve com a testimoni”. “Té, o pot tenir conseqüències penals per a vostè que el tribunal nen vol posar en marxa”, ha avisat el magistrat a Baños.

Marchena ha plantejat la possibilitat que l'acusació particular formulés les preguntes a través del tribunal perquè, així, l'exdiputat de la CUP respongués a la presidència de la Sala en comptes de fer-ho directament a Vox. Les dues parts han acceptat inicialment la fórmula plantejada, però Banys ha tornat a posar objeccions. Ha estat llavors quan Marchena ha suspès uns minuts la sessió i ha expulsat a Banys de la sala.

Una situació similar s'ha viscut amb l'exdiputada dels antisistema, Eulàlia Regunat, que s'ha negat a respondre a les preguntes de Vox. “Enfront de l'extrema dreta, enfront d'un partit marxista i xenòfob no acceptaré respondre les preguntes assumint les conseqüències”, ha al·legat Reguant. Acte seguit, per ordre del magistrat, ha abandonat la sala.

Eulàlia Reguant

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#38 Jordi, Altea, 28/02/2019 - 15:13

Son unos chulitos de mi***da. Pero no se saldrán con la suya.

#37 Kropotkin, Vic, 28/02/2019 - 14:56

Eso se lo gasta Baños en gintonics en una noche... Jua, jua, jua,...

#36 Nova democràcia tot al sac, Chez Titole, 28/02/2019 - 14:42

Un nou model de democràcia ha estat inventat recentment: Art. I- tot cristu és feixista si no combrega amb les meves idees. Art- II- Les lleis s'han de passar per l'entrecuix llevat de les nostres- Art-III-Un cop tinguem la paella pel mànec..."se van a enterar", mentre seguirem fent-nos els noiets víctimes de l'opressió..

#35 Bestia, Bcn, 28/02/2019 - 13:54

LO DE la Raza superior es de coña, no?

#33 El "PP" =BLINDARÁ= el =ESPAÑOL= como lengua OFICIAL del Estado y =ÚNICA EXIGIBLE=..., ...«Las lenguas cooficiales podrán considerarse un mérito, nunca un requisito excluyente»..., 28/02/2019 - 10:13

El "PP" =PROHIBIRÁ= que la lengua cooficial sea un requisito indispensable a la hora de acceder a un empleo público. «El conocimiento y uso del castellano será un requisito indispensable para el acceso a un empleo público. Las lenguas cooficiales podrán considerarse un mérito, nunca un requisito excluyente».

#33.1 =Ley·de·la·Lengua= del "PP": «El ESPAÑOL será la lengua vehicular..., ...no sólo de la enseñanza, sino, también, de la Administración»..., 28/02/2019 - 10:39

=Ley·de·la·Lengua= del "PP":

«El ESPAÑOL

será la lengua vehicular

no sólo de la enseñanza,

sino, también, de la Administración».