Publicitat
Política · 8 d'Agost de 2020. 10:50h.

Municipis independentistes defensen la insubmissió fiscal

L'AMI demana als ajuntaments que no donin els seus romanents a l'Estat

Municipis independentistes defensen la insubmissió fiscal

Pancarta a favor dels dirigents independentistes presos en un ajuntament de Catalunya

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat a tots els ajuntaments de Catalunya que es neguin a donar els seus romanents a l'Estat, tal com estableix la proposta d'Hisenda avalada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. L'AMI ha enviat un manifest que ha fet arribar a tots els alcaldes, incentivant a què se sumin el màxim nombre d'alcaldies a la negativa de donar els seus romanents a Hisenda.

L'AMI considera que la proposta d'Hisenda és un "nou espoli a les finances dels consistoris" i un "abús de poder" envers els ajuntaments, ja que no podran revertir els diners estalviats als seus municipis en els veïns i veïnes, malgrat la situació de crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de coronavirus.

El manifest afegeix que "no estem disposats a fer de petites gestories de serveis de l'Estat espanyol i limitar la nostra veu i els nostres posicionaments polítics" i s'expressa la negativa a fer "de banc" a un Estat que titlla de "centralista i autoritari".

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha demanat als alcaldes i alcaldesses que “no feu de creditors d’un Estat autoritari i centralista que ha malgastat els nostres diners de forma reiterada”.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va aprovar el dilluns 3 d'agost la proposta del Ministeri d'Hisenda que insta els ajuntaments a transferir els seus estalvis a la hisenda estatal en forma de préstec que retornaria durant els propers 12 anys i que només es podrà destinar a aquells àmbits que determini l'Estat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#16 Steaker, Barcelona, 09/08/2020 - 12:27

Si lo que pretenden es ilegal, se destituye e inhabilita a los responsables, y se intervienen las cuentas del ayuntamiento. Y punto.

#15 Pere, TABARNIA, 09/08/2020 - 06:14

OLEEEEEEEE
YO TAMBIEN ME DECLARO INSUMISO AL PAGO DD IMPUESTOS PARA PAGAR SUELDOS.
ANULACION DE AUTONOMIAS!!!
50% DE POLITICOS A LA CALLE !!!!

#13 Nitato, Navarcles, 08/08/2020 - 20:38

Em sembla bé, que retirin succecions, i tots els impostos que paguem als estats, generalitat inclosa.

#12 luis, barcelona, 08/08/2020 - 18:56

Esto si es bueno. mi Ayuntamiento me frie a impuestos. Aparte de fiestecillas y subvenciones. no hace nada de mencion. Y ahora un grupo político con el que no me siento representado le exige, que ceda lo que queda
Y lo que mas me j...e es que se lo van a gastar en P.A.L.A.N.G.A.N.A.S

#12.1 Yopyop, Tabarnia, 08/08/2020 - 19:23

Es exactamente lo que dices.

#11 Vigatano, Vic, 08/08/2020 - 15:57

Luego cuando los empuren se echarán las manos a la cabeza. Pregunta, si cataluñnya esdevè independent podré hacer lo mismo y negarme a pagar?