Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2016. 22:46h.

Munté diu que Muriel Casals “va deixar petjada”

La consellera de Presidència afirma que “va ser una dona revolucionaria”

Munté diu que Muriel Casals “va deixar petjada”

Neus Munté, amb Quim Torra i Jordi Parellada

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha enaltit la figura de Muriel Casals assegurant que “va deixar petjada”, malgrat que “el seu paper en política va ser curt”. Així ho ha assegurat durant la presentació del llibre ‘Muriel Casals i la revolució del somriures’, escrit per l’expresident d’Òmnium Cultural, Quim Torra.

“Per sobre de tot, va ser una dona revolucionària, tant amb la seva manera de fer com de pensar, però una revolució tranquil·la, amb la màxima correcció, amb les idees molt clares i amb un objectiu molt clar: la llibertat del nostre país”, ha afirmat a l’acte celebrat a l’Espai Muriel Casals de Vilafranca del Penedès. Munté també ha definit Casals com una persona “afectuosa, dolça, empàtica, teixidora de complicitats, dialogant amb tothom, que no li feia por la diferència i amb una visió inclusiva del procés”.

La consellera ha insistit en què “petges com la seva són molt importants” i, en aquest sentit, ha assegurat que “continuem recorrent el seu missatge, que és més viu que mai”. Munté ha confessat que admirava a Muriel Casals quan encara no la coneixia i que un cop la va conèixer va passar de l’admiració a “quedar-ne seduïda i aquesta seducció continua en el llegat que ens ha deixat”.

Per l’altra banda, la portaveu del Govern ha subratllat que el concepte de dignitat que Casals va promoure és el “que ens continua movent, cada cop que hi ha una persecució d’un càrrec electe per haver fet ús de la llibertat d’expressió o cada cop que el Parlament aprova unes lleis i que des del govern de l’Estat són atacades i sospeses a través dels tribunals”. “Hem de culminar aquest full de ruta i amb una bandera molt clara, que és la democràcia, la dignitat i la llibertat”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 pepe.----, andorra, 10/11/2016 - 11:02

a los separatas honrados y q tengan ideas propias, por favor, no circulen por los carriles-bici, o se acerquen a las vias del metro y esas cosas q pasan siempre cuando alguien no se arrodilla ante el jefe de la tribu.

#3 Xavicu , BARCELONA, 09/11/2016 - 11:44SÍ, DE FERRADURA!

#2 botifler1914, Sinitaca, 09/11/2016 - 10:07

Nosotros a lo nuestro, si señora.