Publicitat
Política · 2 de Maig de 2017. 20:27h.

Munté nega canvis a la Intervenció General pel procés

Junqueras crea un nou càrrec de director general

Munté nega canvis a la Intervenció General pel procés

Neus Munté durant la roda de premsa (foto: Generalitat de Catalunya)

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha descartat haver reorganitzat la Intervenció General arran del procés i de les possibles conseqüències jurídiques que es poden desprendre si s’arriba a convocar el referèndum. L’Executiu assegura que la creació d’una direcció general depenent de vicepresidència respon a una “reestructuració” de competències per “optimitzar-les”, i afegeix que orgànicament es manté al capdavant l’actual Interventora General, Rosa Vidal. Munté ha afirmat que l’objectiu ha estat crear “una estructura de suport per afavorir el control”.

La Generalitat ha nomenat nou director de la Intervenció General a David Canada que fins ara ocupava el càrrec d’adjunt a Rosa Vidal. Per sota del nou càrrec s’ha creat una nova estructura per reorganitzar les competències de cada sub-departament.  

La Intervenció General actua sobre tot el sector públic de la Generalitat de Catalunya, departaments i entitats administratives, entitats de dret públic, consorcis, fundacions i societats mercantils. El Govern diu que amb la nova direcció es vol “coordinar la seva organització, la gestió dels seus recursos humans  i els procediments dels controls de les diferents intervencions delegades als departaments, els dels controls de les entitats públiques i els dels controls de les subvencions i ajuts atorgats amb fons europeus o amb fons propis, de cara a millorar l’eficàcia i eficiència en el control dels fons públics”.

La Intervenció General té la funció “d’exercir el control econòmic i financer intern, mitjançant l'exercici de la funció interventora, el control financer i altres actuacions de control”. També la de “dirigir i gestionar la comptabilitat pública” i de “formar els comptes econòmics”.

Canada és Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, té el Post-grau d'Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local organitzat per la Universitat de Barcelona i el Diploma en Funció Gerencial a les Administracions Públiques organitzat per ESADE i l'EAPC. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya, de la qual ha estat l’Interventor Adjunt des de l’any 1998.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Alejandro, Barcelona, 03/05/2017 - 00:09

Han de pagar las adhesiones al procés de los arribistas y como les faltan puestos, pues simplemente los crean. Total, si son los amos de Cat. otorgan cargos como los reyes en la edad media.

#1.1 J. Pijoteras, Barcelona, 03/05/2017 - 08:40

No hay nada peor que hablar de lo que ni sabes ni tienes pajokera idea.

Decir sandeces por desconocimiento es gratis.

Espabila, muchacho, espabila.