Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2017. 22:56h.

Munté recorda que l'Exèrcit espanyol garanteix la unitat d'Espanya

La portaveu elogia la "qualitat democràtica" del Regne Unit

Munté recorda que l'Exèrcit espanyol garanteix la unitat d'Espanya

Tancs de l'Exèrcit espanyol, en una foto d'arxiu

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que “Espanya té dèficits democràtics importants” al ser preguntada per les similituds que des de l’Executiu s’han fet amb Turquia. La també consellera de la Presidència ha reblat que l’Estat espanyol és un “dels pocs estats europeus que preveu una actuació de les forces armades dins del territori”.

Munté ha afegit que Espanya “no es pot comparar malauradament amb un país amb la qualitat democràtica del Regne Unit”. “Ha estat capaç d’escoltar una demanda de celebració d’un referèndum”, ha etzibat comparant el cas escocès amb el català.

El president de la Generalitat va equiparar la democràcia espanyola amb la turca de Recep Tayyip Erdogan durant la conferència que va pronunciar a Harvard la setmana passada. Carles Puigdemont va afirmar que el president turc "autoritza l'exèrcit a actuar contra els seus propis ciutadans".  

Imatge de la reunió del Govern (foto: govern.cat)

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#28 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 11:57

y la unidad de Francia, Alemania, Marruecos, Canada, Nueva Zelanda, Australia, etc ¿Quien la garantiza? Costa Rica solo hay una, pero hasta ellos tienen personal armado para defender sus fronteras y su integridad territorial. Menudo argumento, bueno, a la altura del personaje.

#27 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 11:47

Creo q esta señora, por decir algo, deberia verse una pelicula q se llama domingo sangriento. Los ingleses intervendrian mañana mismo si en la isla de wright alguien dijera q se van a separar de Inglaterra. Estos no aprenden nunca, inglaterra no tiene aliados, tiene intereses, en este caso, tontos util

#25 Anglesos celestials, Bcn, 05/04/2017 - 12:37

Els indepes han descovert la santitat dels britànics tot d'una. No han llegit gaire pel que es veu. Els anglesos han massacrat els pobles que han colonitzat, han fet desapareixer les llengües locals, han imposat el seu estil de vida arreu i es pixen damunt.

#24 Grauero, Gurugú, 05/04/2017 - 12:23

....la calidad democrática del Reino Unido". "Ha sido capaz de escuchar una demanda de celebración de un referéndum". Muy democrático ?, con 10 colonias por descolonizar.
En Irlanda el ejercito del tan democrático United Kingdom, han actuado.

#23 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 05/04/2017 - 11:54

La província iraquiana del Kirkuk vol celebrar un referèndum per unir-se al Kurdistan...autodeterminació.

#23.1 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 11:48

la provincia de Barcelona desea celebrar un referendum para constituirse en Comunidad autonoma aparte. Por su parte Cadaques, tambien desea un trato especial, pq son diferentes y pq les peta.