Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2009. 20:18h.

Nadal exonera per segona vegada el gerent de l'Incasòl

L'Institut diu que les operacions han estat "perfectament regulars"

Nadal exonera per segona vegada el gerent de l'Incasòl

Nadal, amb alts càrrecs del seu departament

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha assegurat aquest dilluns, per segona vegada en els últims dies, que les actuacions que ha realitzat fins ara a Santa Coloma de Gramenet han estat "perfectament regulars", segons les primeres comprovacions, i s'ha desmarcat del presumpte desviament de fons de la Unió Europea.

L'Incasòl ha començat a revisar les actuacions que ha dut a terme a Santa Coloma després que el seu gerent, Emili Mas, aparegués citat a la resolució del jutge Baltasar Garzón sobre l'operació Pretòria de corrupció urbanística.

En aquesta resolució, el jutge de l'Audiència Nacional diu que Emili Mas va participar en reunions amb l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i el suposat cervell de la trama de corrupció urbanística, Luis García, tots dos empresonats, que van derivar en l'elaboració de factures falses per desviar 1,3 milions d'euros de fons de la Unió Europea.

En un comunicat, l'Incasòl, que depèn del departament de Política Territorial i Obres Públiques, que dirigeix el conseller Joaquim Nadal, ha assenyalat que les actuacions revisades fins al moment són "perfectament regulars i d'acord amb el procediment administratiu".  Sobre la referència d'Emili Mas a la resolució de Garzón, l'Incasòl reitera que de la lectura del document "no es deriva cap acusació contra el gerent".

El jutge Garzón considera que, segons es desprèn dels contactes entre Luis García, l'alcalde, els seus col·laboradors i el contacte de l'Incasòl, l'Ajuntament de Santa Coloma va modificar suposadament la destinació dels fons de cohesió de la Unió Europea o va emprar una suma menor a la declarada en realitzar pagaments relacionats amb unes expropiacions a Santa Coloma, als carrers de Sardana i de Sant Pasqual. La gestió corresponia a Gramepark.

L'Incasòl subratlla en aquest sentit que "no té cap mena de participació ni interessos patrimonials de cap tipus" en aquestes actuacions, i es desmarca així mateix del possible desviament de fons de cohesió a què fa referència el jutge Garzón.

"L'Institut Català del Sòl no és receptor ni emissor de documents de cap tipus, ja que no té res a veure amb la gestió dels fons de cohesió europeus ni amb els treballs que es realitzen en aquests carrers", remarca l'ens. També reitera la seva "màxima disponibilitat" a col·laborar amb l'administració de justícia "en tot allò que sigui necessari".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 txaviees, Barcelona, 03/11/2009 - 13:42

I la Tura i el Síndic Ribó exoneran al SG i el DS del Dpt. de Justícia malgrat que una sentència ferma constata que van mentir i van fer us de la desviació de poder per castigar als treballadors del SP quan van denunciar el mal funcionament de la unitat.

#1 Carles, Cantallops, 03/11/2009 - 08:15

La "nova Filesa": http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU