Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2010. 19:39h.

Nadal marca distàncies amb Castells

"Són catalanistes els que no es presenten i no són catalanistes els que es presenten?"

Nadal marca distàncies amb Castells

Nadal, amb Castells, en una imatge d'arxiu

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha reivindicat en una entrevista a TV3 el catalanisme del PSC. Ho ha fet després que s'hagi atribuït la renúncia del conseller Castells a concórrer a les pròximes eleccions a un distanciament del partit de la seva ala més catalanista. Nadal, en canvi, s'ha fet una pregunta: "Són catalanistes els que no es presenten i no són catalanistes els que es presenten?".

Ell mateix s'ha contestat: "Tot el PSC és catalanista, i jo sóc dels que crec que el president Montilla ha expressat les reivindicacions històriques de Catalunya amb més claredat i més contundència que no ho van fer en el seu moment (...) el president Pujol i el president Maragall".

De la mateixa manera que reivindica aquest catalanisme, Nadal admet, com ho feia aquesta mateixa setmana l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "dins del PSC hi ha un debat obert sobre de quina manera pot prevaldre millor la defensa dels interessos de Catalunya en la relació de Catalunya amb Espanya i en la relació del PSC i del PSOE. Aquest és un tema obert, permanentment no resolt i permanentment en debat constructiu", però amb la perspectiva del procés electoral de la tardor Nadal ha reiterat que el perfil del PSC és "catalanista, no independentista i federalista".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Quim, Pineda de Mar, 14/08/2010 - 18:06

C) si és A B ... que Déu ens agafi confessats! ... i si pot ser amb l'extrema unció ja feta i tot

#2 Quim, Pineda de Mar, 14/08/2010 - 18:04

A) si és tal com diu en Juan (BCN) aleshores serà veritat que qui vota el PSC - no arrelats amb la terra - són espanyolistes sense partit que els empari.
B) si és com diu en Quim Nadal, almenys hi ha gent - en Castells - amb dignitat.
C) si és A B

#1 Juan, Barcelona, 14/08/2010 - 13:54

Parece ser que no se dan cuenta de ello, pero para muchos analistas el gran error del PSC es su manifiesto catalanismo. Esta ideología tiene sentido en personas muy enraizadas con la tierra y esto no se da entre la mayoría de los votantes del PSC.