Publicitat
Política · 16 de Gener de 2014. 17:40h.

Nadal, Tura i Castells donen suport als crítics del PSC

Exdirigents signen el manifest "crida socialista pel referèndum"

Nadal, Tura i Castells donen suport als crítics del PSC

Nadal, amb Geli, en una imatge d'arxiu

Un centenar de socialistes, entre els quals hi ha tres exconsellers -Montserrat Tura, Joaquim Nadal i Antoni Castells- han signat un manifest en suport dels tres diputats que aquest dijous han trencat la disciplina de vot del PSC.

Castells, Tura, Nadal, Maria Badia, Pia Bosch o Fabián Mohedano, entre molts d'altres han donat el seu suport a Marina Geli, Núria Vendrell i Joan Ignasi Elena mitjançant un document titulat "Crida socialista pel referèndum".

"Ho fem des d‘una convicció que es suporta en tres pilars: que l’esgotament del pacte constitucional fa del tot necessari revisar les relacions entre Catalunya i l’Estat; que l’opció de la independència pot ser una sortida però no necessàriament l’única possible a la crisi actual; i que oposar-se a la possibilitat que el poble de Catalunya es pugui pronunciar en un o altre sentit, és una postura inacceptable i antidemocràtica", asseguren.

Demanen d'altra banda que es construeixi una alternativa catalana d'esquerres. "El socialisme català no pot faltar a l’actual cita per Catalunya. Ha d’acudir-hi i en primera posició. I ha de fer-ho des de posicions pròpies, amb l’exigència crítica de sempre, sense caure en seguidismes, siguin de dins o de fora de Catalunya", expliquen.

"Per tot això, invitem tots aquells i totes aquelles que se senten socialistes o que assumeixen el ric i plural llegat del socialisme català, a mantenir-se en favor de la celebració del referèndum i a sumar-se a aquesta crida. Per coherència amb el paper clau del socialisme català en la construcció nacional de Catalunya", manifesten.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Koan, Barcelona, 17/01/2014 - 08:02

A mi el Nadal em fa pena. Mentre va tenir un càrrec va callar. Quan l'han fet fora no para de criticar. Home, una mica de dignitat. Si callaves abans, calla ara, però la sensació que dones és que no saps viure sense poltrona. I no critiquis tan al PSOE pq gràcies a ell has fet la viu viu 30 anys.

#11 spanish, Madrid, 17/01/2014 - 06:27

hombre que raro....los que nunca han vivido de la cosa publica ahora que estan fuera......apoyan cualquier cosa que beneficie a Mas socio que ?

#10 jotaeme, Mataró, 16/01/2014 - 21:34

Otros tres paniaguados.

#8 BEJOTA, BCN, 16/01/2014 - 19:54

AQUESTS SRS. SÓN SUBMARINS NACIONALISTES DINTRE D'UN PARTIT D'AMBIT ESTATAL.FARÁN BÈ DE FOTRE 'L CAMP CAP ERC I DEIXAR DE TRAÏ ALS VOTANTS DE PSOE -PSC.

#7 Lluís, Moià, 16/01/2014 - 19:19

Una mica tard, no?