Publicitat
Política · 14 de Maig de 2012. 17:13h.

Navarro critica la politització de Bankia però 'oblida' Caixa Catalunya

El primer secretari del PSC qüestiona ara "la densitat de polítics per metre quadrat" als consells d'administració

Navarro critica la politització de Bankia però 'oblida' Caixa Catalunya

Pere Navarro, durant la roda de premsa

El primer secretari del PSC, Pere Navarro ha criticat la politització de les caixes, i en concret de Bankia, però no ha esmentat Caixa Catalunya durant la roda de premsa després de la reunió de la direcció del PSC.

Quan e-notícies li ha fet notar que Caixa Catalunya estava presidida per Narcís Serra i la de Castella la Manxa per l'exdiputat del PSOE Juan Pedro Hernández Moltó, ha considerat que "la densitat de polítics per metre quadrat va arribar a un extrem considerable pel que fa a Caja Madrid i pel que fa a les entitats financeres origen de Bankia. Ells són un exemple del que no s'ha de fer".

"En qualsevol cas, en moltes altres caixes hi havia responsable polítics i després això es va canviar. Que hi hagi responsables polítics no significa necessàriament que això vagi malament. Jo el que dic és que ara el Govern espanyol està preocupat per una entitat financera que estava gestionada per persones molt properes a l'actual govern", ha afegit.

El líder dels socialistes catalans, en efecte, no ha esmentat la gestió de Narcís Serra al capdavant de Caixa Catalunya, entitat que va presidir des del 2005 -quan depenia de la Diputació de Barcelona- fins al 2010, coincidint amb la fusió amb les caixes de Manresa i Tarragona. Aquest mateix any, es va saber que Serra, malgrat que Caixa Catalunya estava intervinguda pel FROB i va ser una de les entitats que més va patir per la crisi, es va apujar el sou. En concret, els incentius dels directius van augmentar en un 40%.

Serra cobrava, com a president de Caixa Catalunya, un sou anual de 200.000 euros incloses dietes. L'exvicepresident del Govern espanyol va justificar llavors la decisió perquè la seva presidència era "executiva" i no pas honorífica, a diferència dels seus predecessors. Tanmateix, no tenia dedicació exclusiva, cosa que li permetia compaginar aquest sou amb d'altres relacionats o no amb l'entitat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Carles, Barcelona, 15/05/2012 - 11:10

Qui va condonar el deute que tenia el psc amb catalunya Caixa??? El sr. Narcís Serra. I, de quin partit era aquest senyor?? President de Caixa Catalunya???? del vostre. No teniu vergonya. Sou una colla de malparits

#7 alemany stolberg, tortosa, 14/05/2012 - 23:32

vaja jeta que tenen tots . el 18 de juliol VUELVA GENERAL.

#6 -emilio, a, 14/05/2012 - 19:26

y quien colocó el año pasado en el consejo de administracion de la nueva CatalunyaCaixa al señor Garcia Prieto, cacique de la Feria de Abril? eh? Que tipo de favores buscabais con ese nombramiento? Madre... encima se atreven a pontificar y a criticar a los demas

#5 -emilio, a, 14/05/2012 - 19:21

fijate, toda la vida los catalanistas presumiendo que el modelo catalan de cajas de ahorro era una maravilla, despolitizadas, enfocadas a la economia productiva, bien gestionadas, austeras, muy fiables -preferentes? ejem-...etc y cuando llega la hora de la verdad se demuestra que todo eran cuentos.

#5.1 kimet, bcn, 14/05/2012 - 20:17

El PSC no es catalanista es españolista, no compares. Catalunya caixa la ha reventado el PSOE o el PSC que es lo mismo. Por cierto ¿que tal la caixa? pues eso.

#4 pepe, andorra, 14/05/2012 - 19:13

La verdad es q lo q diga cualquier miembro de los pijoprogres estos me da lo mismo q lo mismo me da. Y si este señor es el mismo q ha gestionado trafico en los ultimos años mucho menos. Carnet por puntos a los partidos politicos y el q tenga muchos casos de corrupcion, q no se pueda presentar.