Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2012. 11:48h.

Navarro defensa el dret a decidir davant Rubalcaba

Afirma que PSC i PSOE "compartim una visió de la situació d’Espanya i una visió de la situació de Catalunya"

Navarro defensa el dret a decidir davant Rubalcaba

Navarro, amb Rubalcaba

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, ha afirmat avui a Madrid que “aquí i on faci falta, defensem el dret del poble català a ser consultat en el moment que es donin les condicions que haurem d’acordar entre tots. Quan s’hagi de celebrar aquest referèndum, que sigui pacíficament pactat entre els dos governs, perquè els dos quedin vinculats a la seva convocatòria i resultat. Un referèndum vinculant amb condicions totalment nítides, sense subterfugis, ni cartes marcades ni ajornaments”.

“I, per algú en té algun dubte, en el cas que es pregunti als catalans sobre la seva pertinença a Espanya, nosaltres, el PSC, donaríem un rotund Sí. Els socialistes catalans defensaríem amb claredat un No rotund a la independència i un Sí a la convivència a Espanya. Així que si el senyor Mas ens està convidant a un plebiscit sobre la independència de Catalunya, que quedi clar: ell diu Sí a la independència, i nosaltres diem clarament i rotundament No a la independència”, ha afegit.

Navarro, dirigint-se al secretari general del PSOE, ha assenyalat que “mentre el president de Catalunya ens anuncia un camí cap a la independència de Catalunya sense ni tan sols anomenar-la pel seu nom, en un camí esbojarrat i ple d’inconcrecions, enganys i irresponsabilitats, i mentre el president d’Espanya permet que s’evoqui vagament a la Guàrdia Civil i les Forces Armades sense cap pudor, resulta que ells passen per gent amb les idees clares i a nosaltres se’ns penja l’etiqueta de la debilitat i la indefinició”.

“Però –ha afegit–, tant el senyor Rubalcaba com jo mateix, tant el PSOE com el PSC, compartim una visió de la situació d’Espanya i una visió de la situació de Catalunya. Que volem una Espanya federal, que volem que Catalunya continuï formant part d’Espanya i naturalment també d’Europa. Que creiem que s’ha de modificar la Constitució en profunditat per no tornar a la centralització dels anys 60 com proposa el PP, sinó al contrari: avançar en la descentralització i l’autogovern”.

Pere Navarro ha assegurat que “treballaré amb totes les meves forces perquè el diumenge 25 de novembre els catalans i les catalanes vegin que, davant les paperetes conservadores de CiU i PP, les paperetes de les retallades salvatges per als dèbils i els privilegis per als poderosos, hi ha una altra papereta, la del PSC. I que sàpiguen també que entre la papereta de la discòrdia de la CiU independentista i la papereta reaccionària del PP centralista i autoritari, hi ha una altra papereta: la del federalisme, la de la convivència i la de la sensatesa”.

Segons el candidat socialista, “si jo fos president de Catalunya em tancaria amb el president del Govern fins que haguéssim posat les bases perquè Catalunya i Espanya convisquin en pau” i en aquest sentit ha demanat a Mas i Rajoy “que parin”.

“Que parin aquesta fatxenderia que ens avergonyeix a Catalunya i Espanya, que ens posa en ridícul davant el món. Que s’ha de parlar i ens hem d’entendre. Que no estan representant a la majoria pacífica d’Espanya i Catalunya que només vol convivència i pau. Dic, i crec que ho dic en nom de la majoria dels catalans i espanyols, que m’avergonyeix veure Mas i Rajoy apel·lant a les armes, a l’exèrcit, als Mossos... m’avergonyeix aquesta actitud violenta i lamentable”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ROSA, LLEIDA, 31/10/2012 - 13:09

Ahir ja vaig escriure el comentari que tot aixó era un bluf. Veieu ara ja es fan petonets, tot es una estrategia per enganyar encara més als ciutadans.

#2 Johan, Sants, 30/10/2012 - 14:08

perque no calleu sociates i deixeu entrin nous aires..esteu bruts i sino acceptes un referendum doncs apaga y vamonos..sou dolents fins i tot sumant,potser com en montilla que no te ni el batxillerat i va ser preeeesiiiidennnnt...quin mal fa recordar. Estudieu i llegiu i sobretot escolteu al poble

#1 De Plans de Lluna, Barcelona, 30/10/2012 - 12:10

Pere, ja heu tocat fons o encara persisteix la davallada?