Política · 27 de Febrer de 2012. 14:20h.

Navarro justifica que el PSC votés eb contra del 0,7% de les ONG

"Vam prendre la deicisió que convenia", però adverteix que s'ha de trobar "l'escenari per l'acord i el desacord" amb el PSOE

El primer secretari del PSC, Pere Navarro,ha justificat que els diputats de la seva formció a Madrid votessin en votés en contra que Catalunya gestioni el 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials. Tot i això, ha assegurat que el PSC ha de trobar "l'escenari per a l'acord i el desacord". Navarro, que aquest dijous es veurà a Oviedo amb el primer secretari del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que la trobada servirà per marcar una agenda de cara a una futura reunió.

Sobre la votació de la setmana al Congrés, el líder del PSC ha dit que "vam prendre la decisió que convenia en aquell moment", perquè "amb la meva entrevista amb Rubalcaba vam acordar que en les properes setmanes hi hauria una reunió entre representants del PSOE o PSC".

Dos dies després de votar-hi en contra, el grup dels socialistes al Congrés va presentar una proposició no de llei que insta el govern espanyol a complir les sentències del Tribunal Constitucional (TC) i del Tribunal Suprem (TS), que declaren legal la gestió territorial del 0,7% de l'IRPF en la declaració de la renda, la casella destinada a finalitats socials.

Durant la roda de premsa a la seu del carrer de Nicaragua, ha admès que "davant de les situacions que ens anirem trobant, hem decidit accelerar les trobades, perquè nosaltres hem de trobar l'escenari" per votar igual o diferent que el PSOE.

A partir d'aquesta reunió, s'ha d'establir "l'escenari adequat per l'acord, però també l'escenari per si no es produeix acord" entre les dues formacions al Congrés. En aquest sentit, ha reconegut que en la reunió de l'executiva han acordat que "tant al Parlament com al Congrés la posició del PSC sigui la mateixa".

Tot i això, Navarro ha advertit que "no podem anar caient en trampes que ens vulguin posar altres partits polítics". "El que no farem és anar cada vegada forçant la màquina per a veure si votem junts o separats", ha afegit.

Navarro, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 jajjajaaaaa, barcelona, 29/02/2012 - 10:10

naturalment aqui s´ho gastarien en banderetes, botifarrades, akelarres nacionalistes etc etc molt ben fet CIU s´ha venut al PP i aqui no passa res

#8 The Spanish liars, bcn, 27/02/2012 - 22:02

Jua, jua, jua, jua,. . . . Esteu firmant la vostra propia tomba! ! ! ! L'únic penós de tot plegat és que el PP en recollirà les restes dels vots de gent que vota amb els seu cor espanyol (encara que agafin les rodalies cada dia!!!!!). Però és clar que quan se't follen amb consentiment, es diu amor.

#7 Mercè, Barcelona, 27/02/2012 - 19:42

com ara no tenen gaires càrrec per xupar el 0'7 el volen per ells

#6 Emeteri, Sant Cugat, 27/02/2012 - 19:14

I qué? El PSC també ha votat 2 vegades al Congreso espanyol contra la proposta de IU d'obligar als bancs a acceptar la "dación en pago" de la hipoteca, alineant-se amb el PP i a Catalunya aprova mocions en contra dels desnonaments.
Si ni ha quelcom més cínic que un espanyol de dretes es un..

#5 TON, SALLENT, 27/02/2012 - 19:09

Jo us faría una proposta, que en les properes eleccions, les que toquin feu tota la vostra propaganda electoral en castellà, així no patireu més i no enganyareu mes a ningú.