Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2013. 12:00h.

Navarro: "La consulta és el gran engany"

El primer secretari del PSC acusa els crítics de "soroll permanent" malgrat estar a la direcció del partit

Navarro: "La consulta és el gran engany"

Pere Navarro

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que la consulta que proposa CiU és que "el gran engany dels que ens volen ficar en un carreró sense sortida". Navarro ha fet aquesta intervenció durant el consell nacional extraordinari del partit convocat per fixar, de manera definitiva, la posició dels socialistes catalans sobre el dret a decidir.

La reunió ha començat precisament amb una hora de retard per les negociacions in extremis entre Navarro i els dirigents del sector crític encapçalat per Joan Ignasi Elena, Àngel Ros i Marina Geli, entre d'altres. El líder del PSC ha fet un discurs breu, de només vint minuts, però sense eufemismes ni ambigüitats.

En la seva opinió, la consutla és "el gran engany" i ha apel·lat a "decidir si tenim un projecte autònom o ens supeditem a un full de ruta" de CiU. "Avui hem de decidir -ha continuat- què volem i com ho volen, sense enganyar ningú, sense equívocs, fidels al nostre projecte, a la nostra història i als nostres valors".

Navarro ha defensat, en aquest sentit, "una Catalunya solidària i gran", però dintre d'Espanya. Al seu parer, la recent Conferència Política del PSOE i la cimera territorial de Granada mostren el suport del PSOE i que és possible un Estat federal.

El dirigent socialista ha instat a CiU, com ha fet sovint darrerament, a aconseguir a un acord amb el Govern espanyol malgrat que "el PP té majoria absoluta". "Hem de fer que canviï d'actitud, que perdi les eleccions o les dues coses alhora", ha afegit.

També s'ha preguntat, respecte a la possibilitat que l'Estat delegui la celebració de la consulta via article 150.2 de la Constitució, que "de què serveix portar iniciatives al Congrés de Diputats sense haver negociat abans? No fa pas tant del Pla Ibarretxe. Ho hem oblidat?".

Navarro ha apel·lat, d'altra banda, a la fibra sensible dels consellers perquè ha recordat que va ser el primer secretari escollit "en votació secreta", que va integrar "totes les sensibilitats" la comissió executiva i que es va afiliar al partit "quan militar al PSC era un honor".

I ha fet diverses al·lusions als crítics -Àngel Ros ha aplaudit el discurs- quan ha manifestat que convé que la formació fixi "d'una manera clara i inequívoca" la seva posició i que cal "un debat obert i lliure", però que "les posicions diverses no es poden convertir en un soroll permanent".

"No pot ser que les decisions dels òrgans de direcció estiguin sotmesas a una deslegitimització permanent per part d'aquells que en formen part", ha insist en referència a que Elena o Ros són també membres de la direcció.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#23 JOAN, IGUALADA, 18/11/2013 - 07:48

Navarro: "La consulta és el gran engany.
El gran engany es el PSC

#22 Jordi de Sants, Bcn, 17/11/2013 - 23:54

PPSC'S

#21 Consultor, Molins, 17/11/2013 - 19:26

Navarro, ya era hora, la caterva soberanista totalitaria y sectaria, te criticará, te tachara de español como si eso fuese malo, preparate, aunque supongo que ya lo sabes, si sirve para algo te anuncio que hoy has recuperado el 83 % de los votos aunque hayas perdido el 13% No esta mal!!!

#21.1 Romero, Cornellá, 17/11/2013 - 20:08


Ja, ja, ja !!
La que os esperaba no era nada comparable a la que se os viene encima.
Habeis destrozado el partido.

#21.2 Consultor, Molins, 17/11/2013 - 21:10

Eso ya se vera listillo, Tienes datos o es una apreciacion igual de certera de cuando pensabas que los indepes eran el 83% Ohhhh !!! Que pena!!!

Sois cuatro iluminados ruidosos los que la estabais liando como siempre, los de la trompeta suenan y los otros no existen, dais pena!!!

#20 Pere, Comarca Garraf, 17/11/2013 - 17:28

3- Els que no enganyen sou vosaltres, el que passa es que la gent, i molts catalans o interpreten malament . Com a partit el PSC, te molt compromís, però multicultural com a mínim, es a dir, poc català i multi de tot. De fet sou el PSC Multi. (PSCM)

#19 Pere, Comarca Garraf, 17/11/2013 - 17:26

2 - Els que no enganyen sou vosaltres, el que passa es que la gent, i molts catalans o interpreten malament . El que no existeix es el PARTIT DELS SOCIALISTES CATALANS DE SEMPRE. O el PARTIT SOCIALISTA DELS CATALANS DE LA CEBA.