Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2012. 18:22h.

Navarro veu "arcaic" el pacte fiscal

"Ens porta a un camí de xoc de trens, a una frustració més per al poble de Catalunya"

Navarro veu "arcaic" el pacte fiscal

Navarro

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat sobre el pacte fiscal que “la pregunta és si volem que Catalunya tingui no tingui el millor finançament o estem treballant per a alguna altra cosa. És molt atractiva la proposta de concert i del ‘nosaltres sols’, però estem en contra d’un sistema arcaic que ve de la història més antiquada, una concepció confederal en què no creiem".

"No compartim el fons del sistema i tampoc les formes, perquè ens porta a un camí de xoc de trens, a una frustració més per al poble de Catalunya i a l’aprofitament electoral”, ha indicat. “Hem volgut sincerament treballar i treballarem per a un millor sistema de finançament, amb més capacitat de decisió i més diners per a Catalunya. No estem fent campanya electoral, i més en un moment com aquest. Estem treballant pel país i no pel partit. El resultat del sistema que ells ens proposen és zero euros, zero capacitat de decidir, i molta frustració”, ha afegit.

Pere Navarro ha recordat que “no hem vist en el Govern aquesta capacitat per liderar acords. Però malgrat això estem treballant en aquest document que ens ha donat el Govern fa molt pocs dies per garantir un millor finançament, el nostre objectiu des del principi, per garantir el model federal en què creiem, amb solidaritat i que es comprometi a mantenir els serveis bàsics de l’estat del benestar”.

Segons el primer secretari del PSC, “en moments com aquests, hauria de ser més fàcil arribar a un acord amb el partit de Govern” però “ells volen anar a la discrepància que els porti a una escenari electoral que els beneficiï”.

“Continuaré lluitant per l’acord, continuaré lluitant pel que necessita el país, per un model en el qual creiem. Hem de trobar la fórmula per trobar un ampli acord parlamentari. Però no farem tacticismes, lluitarem pel que creiem, i això és el que ens guiarà per arribar a un acord. És una molt bona oportunitat perquè Artur Mas sigui especialment útil al país i no només al seu partit".

"Hem de tenir presents totes aquelles persones que ho estan passant malament”, ha explicat. Els Consell Nacional, amb 432 membres amb dret de vot, ha aprovat amb només una abstenció una resolució en què s'avala l'estratègia liderada pel primer secretari socialista per negociar fins al darrer moment i aconseguir una àmplia majoria pel pacte fiscal.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 qvic, Barcelona, 24/07/2012 - 12:43

Tu si que ets "arcaic", Navarro! Quan deixaràs de llepar el c.l als teus amos de Ferraz i creixeràs una mica per tenir la dignitat de defensar els interessos dels catalans i catalanes que dius representar? Perquè la vostra submissió al PSOE i la seva obsessió per la unitat d'Espanya, és patètica!

#9 paula, matadepera, 23/07/2012 - 10:02

AQUEST HOME , ES RIDICUL, NO SAP LA QUE MATA.

#8 cat51, cat, 22/07/2012 - 21:04

Frustració és tenir partits que es diuen de Catalunya com vostés i defensar el corredor central, o votar en contra del seu propi país per poder anar a pidolar poder a can PSOE. Frustració és que vostés vagin de la maneta del Sr. Guerra i li riguin les gràcies.

#7 Ferran, Barcelona, 22/07/2012 - 20:23

Senypr Navarro, la frustració del poble de Catalunya és que encara surtin polítics com vostè a liderar el segon partit del país, sense aportar cap idea nova, sense cap mena de carisma.

#6 Trosko, Les Borges Blanques, 22/07/2012 - 17:08

Ets un penjat, Navarro. Tú i tota aquesta confraria sociata. Sou la metàstasi ideològica que corromp Catalunya des de fa ja massa anys. Sou els pals a les rodes, sou la biga a l'ull alié, sou la força negativa que ens impedeix avançar, sou l'Espanya més rònega amb bernís guai. Aneu a la merda!