Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2009. 19:49h.

Nebrera festeja amb Anglada

L'encara diputada del PP va sondejar anar de número 1 de Plataforma x Catalunya

Nebrera festeja amb Anglada

Anglada, durant un acte a l'estranger

L'encara diputada del PP Monserrat Nebrera, que ha convocat una roda de premsa per a aquest dilluns, va sondejar el líder de Plataforma x Catalunya, Josep Anglada, per anar de número 1 d'aquesta formació ultradretana a les properes eleccions, segons ha sabut e-notícies de fonts solvents.

Nebrera i Anglada fins i tot van celebrar un sopar, que va durar gairebé sis hores. La trobada, a la que van assistir més convidats, es va prolongar en efecte des de les 9 del vespre fins a les tres de la matinada.

"Per a nosaltres hagués estat una bona opció", han afirmat fonts de Plataforma x Catalunya. "Ens hagués donat credibilitat de cara a les eleccions i té bona imatge", han afegit. El partit està duent a terme una intensa precampanya a l'area metropolitana de Barcelona per a assolir representació parlamentària a les properes eleccions i Montserrat Nebrera "hagués estat un bon ganxo".

"A més hagués pogut encarregar-se de temes com el de l'educació on anem més fluixos", han acabat. L'encara diputada, en efecte, és professora de Dret a la Universitat Internacional de Catalunya, propera a l'Opus.

Tanmateix, al mateix sopar, Anglada va deixar clar que ella era el president del partit i líder de la formació i que de número u no podia anar. També li va recomanar, en cas de deixar el PP, crear una plataforma política.

Posteriorment, segons les fonts consultades, l'entusiasme de Josep Anglada per Montserrat Nebrera ha disminuït a mesura que passava el temps. "Més val tenir tres o quatre diputats nostres, que sis o set amb dos d'ella, encara tindríem problemes". "Li agraden molt el titular i la foto", han insistit.

Nebrera té posicions en matèria d'immigració que poden encaixar en la ideologia de Plataforma x Catalunya. De fet, quan va presentar la seva web defensava la "segregación", però en la seva opinió "la segregación de la que hablamos ni supone discriminación, ni es obligatoria, ni es para siempre".

Però la paraula tenia connotacions tan negatives -recordava al règim sud-africà, que practicava la segregació- que la acabar retirant arran de les crítiques, entre d'altres del llavors col·laborador de La Vanguardia Manuel Trallero.

En el cas d'ingressar a Plataforma x Catalunya, no seria el primer militant que prové del Partit Popular. Josep Anglada ja va presidir el passat mes d'abril un dinar a Viladecans (Baix Llobregat) pe a donar la benvinguda a un exregidor del PP a Sant Feliu de Llobregat, Jaume Torres,

No és l'únic contacte que ha mantingut Montserrat Nebrera per a buscar una sortida política al PP. La direcció del PP també té constància que, a finals de setembre, va mantenir una altra reunió, en aquest cas a Pineda, amb gent de CiU.

El Maresme va ser una de les comarques que van donar suport a Montserrat Nebrera en el seu pols amb la direcció abans del congrés. Fins i tot la van acompanyar en la roda de premsa que va celebrar al Parlament el 13 de juny de l'any per a presentar la seva candidatura.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Un reagrupat, Ripoll (Principat de Catalunya), 21/10/2009 - 01:54

I segons diu ella a la seva roda de premsa (vegeu-la a parlament.cat), ha mantingut converses amb totes les forces polítiques actuals (excepte ICV) i algunes de les que estan optant (parla de Reagrupament i de PxC).

#29 Roger, Barcelona, 19/10/2009 - 13:09

Joan de Menresa:
Aquí es parla de partits i persones series i no de un qualsevol. Qui cony és aquest tal Mateu.

#28 Joan, Manresa, 19/10/2009 - 11:32

També va sopar amb Mateu Figuerola del Partit per Catalunya (PxCat) i aquest partit d'aixó no en fa noticia.

#27 Climent, Sant Climent, 19/10/2009 - 10:45

Ja lliga, el ta Jaume Torres alias el picha braba, que va ser expulsat del PP perque el ban agafar el Riviera(Residencia de senyoretas de moral distreta) amb una pistola. Aquets partits radicals se alimenten de aque tipus de persones. Una pena.

#26 eric, Andorra La Bona, 19/10/2009 - 08:45

La "Catalunya catalana" ... esteu uaa mica tocats del bolet.
Reagrupament i ERC li haurien de preguntar CiU:
"Pactareu amb el PP a Madrid o a Barcelona? Si o No?"
"Esteu amb la Dreta Espanyola o sou independentistes?"
La resta són collonades.