Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2009. 14:02h.

Nebrera prepara la seva sortida del PP

La diputada publica un llibre "explosiu" per acomiadar-se de la militància i de l'escó

Nebrera prepara la seva sortida del PP

Montserrat Nebrera, en una imatge d'arxiu

La diputada del PP de Catalunya, Montserrat Nebrera, té gairebé decidit abandonar el partit i l'escó en els propers dies, segons ha sabut e-notícies de fonts solvents. Nebrera va aconseguir un 43% dels vots en el darrer congrés del PP celebrat el juny de l'any passat, però des de llavors ha perdut pistonada. L'encara diputada és conscient que difícilment seguirà a les llistes a la propera legislatura -Alícia Sánchez Camacho pensa passar el ribot, no només amb Montserrat Nebrera- i a un any vista és el moment de buscar una sortida personal i política.

De moment, ha sondejat als seus íntims sobre la possibilitat de crear un nou partit o aterrar en una altra formació -amb la creació prèvia d'una plataforma- atès que previsiblement el mapa política català patirà canvis a les properes eleccions. Ara per ara és una incògnita el futur parlamentari de Ciutadans, però tenen també intenció de presentar candidatura Reagrupament -on òbviament no hi encaixa, Plataforma x Catalunya, Unión Progreso y Democracia o fins i tot el regidor de Reus Ariel Santamaría, conegut per l'Elvis català, mentre que la CUP ha decidit de moment que no.

Després de la seva victòria moral al darrer congrés del PP no ha aconseguit ni tan sols que la rebés Mariano Rajoy i les relacions amb la presidenta a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, són fredes o inexistents. Però Nebrera ha perdut també suport dins del grup parlamentari perquè els diputats que inicialment li van donar suport -Jordi Montanya, Maria Ángeles Olano, Francesc Vendrell, Rafael López o Enric Millo- la majoria ho ha deixat córrer. "Va a la seva", comentava precisament un d'ells a e-notícies en el ple de dimecres passat.

La prova és que dijous passat ni tan sols va assistir a la sessió perquè havia de pronunciar una conferència fora en una altra comunitat autònoma. La marxa de Nebrera es podria fer efectiva fins i tot la setmana vinent mateix coincidint que presenta el proper dia 27 el seu darrer llibre "En defensa propia" (Planeta). La mateixa editorial recorda en la promoció que va definir la política catalana com una "charca ponzoñosa" i a José María Aznar com "un jarrón chino".

E-notícies no ha pogut contactar amb l'encara diputada del PP, tornava aquest matí de viatge, però fonts molt properes a ella han admès "s'ho està plantejant" i que la decisió podria anunciar-se "de manera immediata". També que, en aquest cas, "deixarà també l'escó de diputat perquè està contra la professionalització de la política". Les mateixes fonts han assegurat que "si no se'n va ella la faran fora per expedient disciplinari fulminant perquè el contingut del llibre és explosiu". "Ja saps, han acabat què pensa de la política".

Nebrera tampoc és que hagi destacat per la seva obra parlamentària: com a premi de consolació després que no fos nomenada portaveu o portaveu adjunta després del seu fitxatge estrella per Josep Piqué va accedir a la presidència de la comissió de Justícia i Interior, però és un càrrec més institucional que polític perquè tampoc li permet de facto fer intervencions en comissió. De fet, Daniel Sirera va continuar com a principal portaveu del partit en la matèria.

Després de la marxa de Josep Piqué, Montserrat Nebrera va acabar afiliant-se al PP el 2 del 10 del 2007 amb el número 31.348 i, al darrer congrés, va presentar batalla a Génova en mantenir la seva candidatura malgrat les pressions de la direcció a favor de Sánchez Camacho. Però posteriorment, als congressos provincials, les seves candidatures van ser escombrades per l'aparell del partit, fins i tot a Barcelona o a Lleida on, a priori, tenien algunes opcions.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Ramon, Cham, 17/10/2009 - 16:30

La Nebrera es la politica mes guapa (gairebe diria que la unica que es guapa i resultona) de Catalunya. Espero seguir veint-la als diaris. Alegra la vista, que no es poc.

#22 Bernard, bcn, 17/10/2009 - 14:03

Com totes les persones, Nebrera té contradiccions. Però és honesta, valenta, intel\"ligent,, constant, conherent i té clar els principis que han de regir les persones. El PP ha estat un malson. Tan de bo faci despertar les consciéncies de molta gent

#21 Diderot, Gandesa, 17/10/2009 - 12:27

Et volem a Unió!

#20 Daniel, Berga, 17/10/2009 - 10:04

Alguns politics haurien de aprendre a ser coherentes independenment de la "disciplina de partit" pero tenen por de perdre la cadira. Montse, triunfaras on vagis!

#19 Carles, Barcelona, 17/10/2009 - 06:53

Diuen que Montse ha tingut reunions amb gent de Uniò.. seria fantàstic que fos veritat. Necesitem gent com la Nebrera lluitant a la polirtica en un partit seriòs.