Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 10:25h.

Nebrera qüestiona el recurs del PP després de l'expedient

"Hi ha coses que des del punt de vista d'imatge no es poden entendre"

Nebrera qüestiona el recurs del PP després de l'expedient

Nebrera

La diputada Montserrat Nebrera ha qüestionat que el PP recorregués davant el Tribunal Constitucional la part de l'Estatut referida al finançament un dia després que el PPC li obrís un expedient per burlar-se de l'accent andalús de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. En una conferència davant estudiants a la Universitat Pompeu Fabra, Nebrera ha desafiat al seu partit a l'assegurar que no "entén" per què es va recórrer aquesta part de l'Estatut i al criticar que el PP recorregués alguns articles de l'Estatut català i que no seguís el mateix criteri amb articles molt similars de l'Estatut andalús.

"No entenc per què el meu partit va recórrer la part del finançament que l'Estatut conté. L'ordinalidad és un criteri de justícia, aplicat a tots els Estats federals", ha remarcat. Pel que fa a la bilateralitat prevista a l'Estatut, ha donat a entendre que no tenia sentit recórrer-la, ja que és "jurídicament impossible". En aquest context, ha comentat que "és molt difícil que es pugui entendre una part del recurs" que el PP va presentar contra l'Estatut, perquè "hi ha coses del recurs que tenien sentit, i unes altres que no tenien sentit, que des del punt de vista d'imatge no es poden entendre".

Abans de la conferència, Nebrera ha assegurat que no té intenció derndeixar el PPC i que no creu que l'expedient acabi amb la seva expulsió, perquè la seva actitud s'emmarca en "el sentit comú" i ja ha deixat clar que no va pretendre en cap moment ofendre als andalusos.

No obstant això, ha advertit a la direcció del PP català, comandada per Alicia Sánchez-Camacho: "Si algú ha pensat que això -l'expedient- és una manera de trontollar una convicció, que un determinat tipus d'idees han d'imposar-se a Catalunya, (...) està molt equivocat". "A mi si que no em mou ningú, no perquè m'agafi a la cadira, sinó perquè crec en el que estic defensant", ha afegit la diputada.Tot i això, ha admès que si el partit l'expulsa no pot "estar en un partit que no em vol".

La diputada ha lamentat que el PP, en lloc de "minimitzar" uns comentaris usant paraules "que no van ser les més adients", hagi "caigut en el parany del PSOE", que ha aprofitat els seus comentaris per a "distreure l'atenció" sobre la gestió de la titular de Foment. També ha opinat que a partir d'aquest cas, el dirigent del PP Javier Arenas "s'ha embolicat" amb el PSOE andalús "en una discussió per veure qui és més andalús".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Juanc, Barcelona, 15/01/2009 - 21:35

Sra Nebrera: Representas la regeneración política dentro del PP. No te vayas porque la razón la tienes tú.
Te anatematizarán, al igual que a C´s, o UpyD. Pero la razón la tienen los regeneracionistas.

#2 Core, Lleida, 15/01/2009 - 13:48

Nena!! Ets patètica!!! I

#1 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, sils, 15/01/2009 - 12:30

seria mes creible si ho hagues questionat avans de que l'hi fessin l'expedient de totes maneres recordem que el seu 50% d'origen espanyol es un caracter no recessiu