Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2008. 09:04h.

Nebrera qüestiona les piscines a les presons

Ho considera "una manera de malbaratar diners" i una "postura bonista"

La diputada del PPC, Montserrat Nebrera, va qüestionar la instal·lació d'una piscina a la presó de Lledoners, a construir d'aquí 4 anys, el 2012. Durant la sessió parlamentària, Nebrera es va adreçar a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i li va retreure que aquesta digués que les piscines podien constituir un incentiu per al bon comportament. "Suposo que per als que es portin bé a l'estiu", va apuntar la diputada crítica del PPC. Nebrera també va relacionar en la mateixa intervenció la piscina amb la tasca del CAC, la "crosta socialista", la situació "d'ERC en el poder" o el "panorama mediàtic i lingüístic" de Catalunya.

Tura va explicar, al seu torn que "ningú es pensi que les presons son una bassa d'oli", i va recordar que s'aplicava "el reglament penitenciari". Nebrera va al·legar que la pregunta sobre la piscina de la presó de Lledoners responia al seu interès en buscar alternatives "perquè l'autonomia financera no es converteixi en una manera de malbaratar diners".

"I la piscina és una anècdota", va reconèixer, tot i assegurar tot seguit que ella tenia "la sensació de molta gent al carrer", i acusar la consellera Tura de "fer nous banys d'imatge que vostè havia fet abans a Interior i que ara costen molt més". "Per què aquesta piscina? Per què ens gastem els diners públics en coses que tenen a veure amb una postura bonista en la qual es parla de la reinserció de les persones que estan a les presons com si fossin més importants que les persones que hi treballen?", va preguntar.

Montserrat Nebrera va criticar també la data de construcció de la piscina designada per Tura i va considerar que "tenim clarament un problema de priorització de recursos que molt probablement hauria vostè de tenir en compte". La consellera Tura va respondre que "només faltaria que no hi haguessin incentius" per als presos del "tipus de pavellons esportius" i va acusar Nebrera de "jugar a la demagògia fàcil". També li va recordar que moltes de les presons catalanes "van ser construïdes fa més de 100 anys o en plena època del franquisme". La resposta de Tura va aixecar aplaudiments dels diputats.

Nebrera, al Parlament
Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Ben, Reus, 13/11/2008 - 19:42

Potser que comenci a delinquir. La cel·la serà, si fa o no fa, tan gran com el meu pis, no pagaré hipoteca i damunt tindré piscina. Què més puc demanar?

#21 joan, manresa, 13/11/2008 - 19:08

Sra.Consellera,els que van visitat la presó dels Lladoners,i no eran de la seba familia politica,sortien esgarrifats,"Lleguir Regio 7",segons sembla ya está practicament ocupade per l'any que ve.Anem per unaltre.Senyors ,tots a dintre,a viure que son

#20 Tomás, Bcn., 13/11/2008 - 18:14

¿Y por que no piscinas en las prisiones catalanas? Los que hoy planifican, construyen e inauguran los centros penitenciarios, bien podrian ser en un futuro ¡Chi lo sá!, sus forzados huespedes; así que, por si acaso, vengan piscinas y aires acondicionados.

#19 Lluis K, Un país multicolor, 13/11/2008 - 17:34

TripartitBonisme, lo de "balenari" a les presons ho dius pensant en Benachs, Nadals, Icetas, etc?

#18 Juanc, Barcelona, 13/11/2008 - 17:32

De buenismo nada! Es cuestión de cálculo.
Cuanto mayor sea el presupuesto, al aplicar el 3% nos queda más.