Publicitat
Política · 2 de Març de 2018. 10:54h.

Nega l'evidència

Puigdemont: "no sabem si la meitat de Catalunya no vol la independència"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El món a RAC1, ha negat que a Catalunya la meitat de la població no vulgui la independència, tot i que a les darreres eleccions el suport als partits independentistes va ser del 47%.

"No sabem si la meitat de Catalunya no vol la independència. Un referèndum en el qual la part de la població que no hi participa puguem saber què opina, no hi és. Per tant, presumir que la meitat està en contra és presumir molt", ha dit. En aquest sentit s'ha preguntat si "es pot mantenir un status quo insostenible perquè ho demana només la meitat de la població? la pertinença a Espanya es pot aguantar amb la meitat de la població en contra?".

Posteriorment a Puigdemont li han esmentat el darrer CEO, que diu que l'independentisme ha reculat fins el 40%, però ell ha posat en dubte la credibilitat del baròmetre perquè "és el primer CEO del 155". A Puigdemont li han hagut de recordar que el director de l'organisme que va defensar els resultats és Jordi Argelaguet, el mateix que hi havia durant el seu mandat. "Sí, sí, molt bé", ha replicat l'expresident.

D'altra banda, ha assegurat que "Catalunya és una República des del punt de vista institucional". També ha assegurat que "el Rei ens insulta", a més de criticar també l'exministre Rubalcaba perquè "té l'ànima més negre que el carbó. És un personatge sinistre". "Catalunya serà independent, sens dubte. Per sentit de la justícia. Però ha estat un error posar terminis", ha apuntat.

Puigdemont, d'altra banda, ha insinuat que podria convocar eleccions si l'Estat no deixa que Jordi Sánchez sigui president. "No volem una repetició electoral perquè, si no, ja l’hauríem forçada. Ara bé, si l’Estat ens força a anar a unes eleccions i no deixen que el Parlament triï el seu president de la Generalitat hi haurà un col·lapse institucional", ha dit.

Tot i això, ha deixat clar que "vull tornar a ser president del Govern de Catalunya. El 21-D constata que hi ha una majoria de gent en aquest país que vol que jo sigui president". "Vull tornar a ser president de la Generalitat. La provisionalitat podria durar 24 hores si el govern d’Espanya respectés les decisions dels ciutadans de Catalunya", ha insistit.

"És ridícul que diguin que m’he rendit. Tenen por de que jo no em rendeixi", ha reivindicat, amés d'advertir que "no deixarem passar ni un abús. Si es pensen que aixì ho resoldran a l’espanyola estan molt equivocats. Algun dia les instàncies internacionals es pronunciaran i faran envermellir l’Estat. Que vagin amb compte amb els abusos i violacions”.

També ha considerat que "el 10 d'octubre vaig cometre un error. Hauríem d'haver implementat la República. Crec que hauríem pogut defensar molt bé la posició". Igualment ha remarcat que "la infraestructura a Brussel·les la paguem de la nostra butxaca i hi ha gent que fa aportacions voluntàries. Ni un euro públic". "Tristament, la probabilitat més alta que contemplo és quedar-me molt temps a Brussel·les", ha reconegut.

L'expresident ha lamentat que "rebo dibuixos de nens de 6 i 7 anys, i en canvi líder polítics són incapaços de fer-me arribar un missatge". "És veritat que no vaig trucar la dona d'Oriol Junqueras. És un error però no hem d'entrar en un festival de retrets. Jo tinc unes limitacions operatives, no utilitzo un telèfon convencional. Un missatge meu a segons qui pot comprometre", ha al·legat.

Finalment ha carregat contra "l'actitud criminal" de Telecinco "robant una conversa". "Ens van violar l'intimitat. Això no és periodisme, és un crim. El Toni Comín denunciarà Telecinco, per descomptat. Anirem fins el fons, a l'atac", ha anunciat. "Presentarem tantes denúncies com faci falta. Aquesta impunitat de l'Estat s'ha d'acabar. Ens toca defensar la nostra dignitat i la del poble de Catalunya", ha sentenciat.

Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 LuisAlb, ZGZ, 03/03/2018 - 11:34

Por la misma razón se puede decir que es mucho decir que el 47% esté a favor de la independencia. Lo que está claro que usted está llevando hacia el despeñadero a un número importante de catalanes, y que en esto está todo el mundo de acuerdo, no pasa de la mitad de los catalanes. Esto si es una imprudencia.

#34 Martín, Barna, 03/03/2018 - 11:21

Usar mecanismes per defensar-se és normal fins a un cert nivell, a partir del qual pot parlar-se de Patología. Aquest senyor es passa utilitzant la Negación. Nega que més de la meitat dels catalans no desitgen la Independència. Nega que es pugui comprendre la Reacció de l’estat. Nega que a Europa ell i el seu independentisme no pintin res.

#33 M. Pilar, Barcelona, 02/03/2018 - 18:35

Honestament, crec que aquest home l'hauríem d'ignorar. No fer ni un sol comentari més sobre ell. No existeix!!!

#32 M, Sabadell, 02/03/2018 - 18:14

No hay mas tonto que el que no sabe y no quiere saber.

#31 Alberto, Zaragoza, 02/03/2018 - 18:06

A este tío li ha marchat definitivamen l'olla. Esta alucinat y viu al seu mon de fantasía. ¡Tira a Estremera si eres tan valen! ¡Héroe de pacotilla! ????????????