Publicitat

Cuixart aprofita el judici per defensar l'autogovern i la independència

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una defensa de l'autogovern i de l'independentisme durant l'interrogatori de la fiscalia en el judici del procés al Tribunal Suprem i ha afirmat que els fets del 20-S a Catalunya "van marcar un punt d'inflexió".

Cuixart ha fet esment a les "detencions d'alts càrrecs del Govern, registres, declaracions d'alcaldes" i ha afegit que l'autogovern per a la societat catalana "és una cosa molt arrelada al nostre sentiment de pertinença col·lectiu".

"I l'autogovern, quan se sent atacat, perquè el 20 de setembre es va suspendre l'autonomia financera de Catalunya, té la resposta que tindria qualsevol societat quan veu atacada les seves quotes d'autogovern", ha destacat Cuixart, subratllant que la societat va respondre "sense violència, però amb mota determinació".

Cuixart ha dit que "quan se suspèn l'autonomia financera, és una agressió a la seva manera d'interpretar la seva relació amb el poder". "I passarà el mateix si apliquen més 155 o apliquin el que apliquin", ha advertit.

El líder sobiranista ha recordat les portades dels diaris d'àmbit estatals l'endemà del 20-S i ha dit que "expliquen que hi va haver una concentració molt gran, però el concepte violència no existeix".

"Quan vostès ens han ficat a la presó, tant en Jordi Sànchez com jo ens hem convertit en referents a Catalunya més enllà de l'independentisme. Abans no érem ningú", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#31 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 27/02/2019 - 01:08

¡Nueva jugada maestra prusesaira, nois! Cuixart presenta en sociedad la nueva start-up catalana, "Llonganisses Gandhi": https://twitter.com/La_SER/status/1100324808477134849. Y al Sr Rius le parece que este infeliz tiene madera de líder… ¡cómo serán los demás! Los autoproclamados "Europeos de España". La raza superior. El asco inmenso.

#30 Lo Capita Collons, Teia, 26/02/2019 - 23:18

La imagen de Cuixart, megafono en mano encima de un vehiculo de la Guardia Civil devastado por sus seguidores ......el Capitá Collons de los separatistas .....en Tv3% ....se derriten de somcollonuts.

#29 Resistencia , Flors i violes , 26/02/2019 - 22:22

Emocionante cuando ha dicho "... como luchamos en el franquismo".
Cuixart tenía 7 meses cuando murió Franco, pero ya luchaba desde la cuna. Un crack.

Y menudo gol les ha metido con el gasto de 500.000 euros en butifarras para una butifarrada que nunca se organizó.

Ni el Proceso de Kafka.

#28 CATALÀ I ESPANYOL, BARCELONA/ESPANYA, 26/02/2019 - 20:56

Aquest personatge no sap ni el que diu, pobret hem fa pena i tot, es creu un superheroi , i a presso el faran HOME.... POBRET

#28.1 Purria de Tabarnia, Bcn, 26/02/2019 - 21:28

Transtorno bipolar,no?

#27 Onofre de Dip, Barcelona, 26/02/2019 - 20:05

S'entén que, en l’erm en que ha esdevingut la classe política catalana, hom vulgui buscar consol. Tanmateix, fóra excessiu esperar quelcom bo d'algú com Cuixart. Com agitador tindrà el seu encant. I poc més. Possiblement, i tot parafrasejant Felipe González, el successor d’en Jordi Pujol encara estigui fent el batxillerat.
Paciència donc