Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2009. 21:12h.

Neix un Partit per Internet

Es compromet a votar al Congrés tot el que es decideixi prèviament a la xarxa

Neix un Partit per Internet

Una imatge del Parlament mig buid

Barcelona acull aquest cap de setmana el naixement d'un nou partit polític, el Partit d'Internet. L'objectiu de la nova formació és "aconseguir llistes obertes, acabar amb el bipartidisme i, en definitiva, regenerar la democràcia utilitzant tant els avantatges de la democràcia directa com de la representativa", segons indiquen en un comunicat.

El Partit d'Internet es compromet a que "els diputats i les diputades electes del Partit d'Internet votaran al Congrés dels Diputats (i a la resta de cambres de representants) allò que es decideixi per Internet a cada moment". La intenció dels promotors és assajar aquest model per primera vegada a les eleccions generals de 2012.

Aquest nou partit pretén que "la ciutadania esculli un representant virtual, establint si desitja que el seu vot se sumi al del PSOE, el PP o qualsevol altre partit representat al Congrés o, fins i tot, al d'un diputat en concret, tret que no s'estigui d'acord amb el que defensa qui la representa virtualment i es prefereixi votar de manera directa en temes que resultin d'especial interès. El Partit d'Internet, per tant, no defensa cap ideologia concreta, atès que es conforma amb el fet de ser una hàbil i pràctica eina per a l'exercici democràtic lliure i transparent per part de la ciutadania".

Després de les eleccions previstes per a 2012, qualsevol ciutadà, "voti o no -o estigui afiliada o no- al Partit d'Internet l'any 2012, podrà després dels comicis escollir un representant virtual des de l'espai web del Partit d'Internet o votar directament sobre una de les lleis que es trobin en tràmit parlamentari en aquell moment des de casa seva mitjançant el seu DNI electrònic".

"Els diputats i les diputades del Partit d'Internet -segueix- reflectiran en el Congrés la majoria rebuda a través d'aquest sistema. Per exemple: aquesta persona podria delegar el seu vot en el PP, però, quan arribés l'hora de votar la Llei d'Avortament, podria votar directament si la seva opinió fos diferent de la del PP", indiquen els promotors d'aquesta nova iniciativa.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Lluís, Tortosa, 22/11/2009 - 12:03

No siguem com les oques, pensem les coses abans.

#4 noe morales suarez, tuxtla gutierrez, chiapas, mexico, 21/11/2009 - 21:11

me gusta esto del partido ojala me puedan enviar mas informacion y leer para que hagamos alguna propuesta

#3 ruquet, el pont de suert, 21/11/2009 - 18:38

Gent d' eleccions directes....d'accioperlademocracia....ací teniu una forma excel.lent d'exercí la veritable democràcia.....el món virtual serà la gran solució....sens dubte.

#2 Pasqual, BCN, 21/11/2009 - 17:04

Excel·lent idea, aquesta idea la tindríem que copiar immediatament a Catalunya, potser els 10.000 a Brusel·les, el moviment pels Referèndums, Reagrupament i altres entitats netament independentistes podríen obrir el camí?

#1 Andrés, Madrid, 21/11/2009 - 16:51

Es una idea genial, lo mejor de la democracia directa y la representativa con ninguno de sus inconvenientes. Tienen mi voto.