Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2020. 20:42h.

Ni autodeterminació ni mediador

Torra només contesta a Nació Digital i a TV3

Ni autodeterminació ni mediador

Quim Torra i Pedro Sánchez, a la Monclo (foto: Govern espanyol)

El president de la Generalitat, Quim Torra, se’n va de la Moncloa sense aconseguir el reconeixement del dret a l’autodeterminació ni l’acceptació d’un mediador entre la Generalitat i el Govern espanyol, les dues principals reclamacions amb les que havia acudit a la primera reunió de la mesa del diàleg que s’ha celebrat aquest dimecres a la Moncloa.

Torra ha lamentat que “no tenim una resposta per part de l’Estat” respecte el dret a l’autodeterminació, malgrat tractar-se d’un “gran consens per al 80% de la societat catalana”. També ha demanat sense èxit la necessitat d’un mediador per establir un diàleg “honest i sincer” entre els dos governs. Una petició que tampoc ha rebut una resposta clara per part de l’Executiu central.

Tanmateix, el president català ha fet una valoració positiva de la trobada, ja que “l’importat era donar inici a la taula i definir quines són les nostres posicions”. “No ens aixecarem de la taula, perquè nosaltres el diàleg ens els creiem”, ha afegit, alhora que ha assenyalat que la delegació catalana ha exposat la seva posició, però “encara no sabem quina és la seva resposta”.

El president de la Generalitat ha comparegut en roda de premsa durant uns deu minuts i només ha respost a tres preguntes -una d’elles a Nació Digital i una altra a TV3-, després de fer una declaració inicial en català i castellà.

19004-torra3.jpg

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Valenti, Tarragona , 27/02/2020 - 13:56

El 80% será sempre de ellos.

#10 Flanagan, Tabarnia City, 27/02/2020 - 10:11

De todo esto solo nos quedará ruina económica y social,lo peor es que será para siempre.

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/02/2020 - 01:23

Amb aquells interminables minutets en mans de l´Alsina ja en va tenir prou.

Fora de la guarida no el respecten com esta manat. Que es aixo de fer preguntes inconvenients i no pactades previament ?

Alla es va jurar i perjurar que no es deixaria ensarronar mai mes. I a sobre va ser trending topic.

#8 M, S, 26/02/2020 - 23:40

Una vez comprobado que la independencia es la excusa perfecta para tener un puñado de votos fieles e inquebrantables, lo normal seria que en proximas elecciones todos los partidos la defendieran, y una vez en el gobern hicieran lo que hacen todos, seguir mintiendo y creando espectativas falsas e imposibles.

#7 Josep, Mollerussa, 26/02/2020 - 23:30

I que us pensaveu ????