Publicitat

Zapatero obre la guerra successòria al PSOE entre Chacón i Rubalcaba

Ni cas de Botín

Imatge d'una reunió entre Zapatero i Botín

Zapatero passa de Botín. L'anunci del president en el sentit que no serà candidat a la presidència del Govern espanyol en les eleccions generals del 2012 és un rebuig a la petició que li va fer fa dies el primer banquer l'Estat, el president del Banco Santander, Emilio Botín.

Botín, que va participar en la reunió que Zapatero va mantenir a La Moncloa el 26 de març amb més de 40 representants de grans companyies empresarials i financeres espanyoles, va demanar al president que ajornés l'obertura d'un període successori al PSOE i evités la convocatòria de eleccions anticipades.

Segons Botín, l'anunci de Zapatero que no repetirà com a candidat o un eventual avançament electoral podria provocar al  PSOE l'inici d'una pugna interna que acabaria afectant l'estabilitat de tot el país. Aquesta situació, segons el president del Santander, afectaria negativament l'evolució de l'economia espanyola.

Botín pensava en la situació existent a Portugal, on l'oposició ha forçat la dimissió del primer ministre, José Sócrates, i la convocatòria d'eleccions, en uns moments en què el país s'apropa a un rescat econòmic per la Unió Europea.

Malgrat tot, Zapatero no ha fet cas al banquer, i ha anunciat que no repetirà. La convocatòria d'eleccions generals anticipades no està prevista en principi, encara que és una decisió que el president podria veure's obligat a prendre per l'evolució de la situació.

Després de les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig es reunirà el comitè federal del PSOE que, previsiblement, convocarà eleccions primàries per decidir el proper candidat a les eleccions generals que, en principi, s'han de celebrar al març de 2012. Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón es perfilen com els dos principals aspirants.

Zapatero ha assegurat que es mantindrà al capdavant de l'Executiu espanyol fins al final de la legislatura, però es tracta d'una pretensió que podria veure's dificultada per un enfonsament electoral el 22-M, per la guerra interna al PSOE o per l'evolució de la situació econòmica.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Mariona, Mollet , 02/04/2011 - 14:02

Entre Rubalcaba i Chacón?, i la Tura no?, voleu dir que és perdra aquesta oportunitat, aquesta que s'apunta a totes?