Publicitat
Política · 1 de Juny de 2021. 08:22h.

Ni el Marroc dóna suport al procés

El ministre d'Exteriors recorda que no van donar suport al "separatisme" català

Ni el Marroc dóna suport al procés

El Ministeri d'Exteriors del Marroc ha retret al Govern espanyol que "no podem lluitar contra el separatisme a casa i fomentar-lo a casa del veí", en referència a la postura espanyola de defensar el referèndum sobre l'autodeterminació del Sàhara Occidental que està reconegut per les Nacions Unides.

El comunicat del Marroc recorda a l'Executiu de Pedro Sánchez que "durant la crisi catalana, el Marroc no va optar per la neutralitat sinó que va ser un dels primers a posar-se del costat de la integritat territorial i la unitat nacional del seu veí del nord".

El Ministeri d'Exteriors marroquí apunta que les actuals desavinences entre Espanya i el Marroc no responen al fet que el líder del Front Polisario, Brahim Gali, estigui sent atès en un hospital de Logronyo i recorda a l'Executiu espanyol que "el Marroc mai no va instrumentalitzar el separatisme" contra Espanya.

Rabat explica que el 2012 una delegació econòmica catalana va visitar el Marroc i l'executiu del país va modificar el programa per una petició del Govern espanyol perquè "no fos rebut al més alt nivell". També recorda que el 2017 el Marroc "va rebutjar la petició de visita i reunió d'un gran líder del separatisme català", en referència a l'expresident Carles Puigdemont.

"Quina hauria estat la reacció d'Espanya si un representant del separatisme hagués estat rebut al Palau Reial marroquí? (...) Si hagués estat rebut públicament i oficial pel seu aliat estratègic, el seu important soci comercial i el seu veí més proper al sud?", interpel·la el Ministeri d'Exteriors del Marroc.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Victor, Barna, 01/06/2021 - 16:42

Y tiene razón con el daño que hubieran hecho a España Marruecos apoyando a los indepes y estos apoyando la cesión de Ceuta y Melilla a su reino, tenemos a tontos gobernandonos.

#7 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 01/06/2021 - 13:58

Ceuta y Melilla se le han quedado chicos al enfurecido rey del Morocco. Amenaza a Pedrito con invadir Ripoll y Vic para reventar la mesa negociadora. Lo tiene fácil, enviando 15.000 del resto de cataluña para allá. Ahh....,no, esas no, esas ya las invadió.

#6 Ojotuerto, Calafell.TAB, 01/06/2021 - 12:21

El sultán del Marrocco tiene que ir la Taula de Negosiasió, para hablar de La Independencia de Catalunya hay que hablar con el Rey de Marruecos jajajajajajaj. Y los Aragonés de tota la vida. Jajajajaja ya tenemos a Marruecos dirigiendo la ANC. Jajajajajaj vais a flipar indepes... Pidiendo la Legión os veo... Jajajajajajaj

#5 Yomismo, Sevilla, 01/06/2021 - 11:31

La brutal agresión homófoba en Barcelona a manos de una manada magrebí

https://www.youtube.com/watch?v=pyrKy5lPyQs

#4 Masias , Mis posaderas , 01/06/2021 - 11:13

Hay que joderse con los Jordis Mohameds de los Païssos Catalans del Rift

Yo les ponía butifarras para desayunar todos los días.