Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 19:56h.

Ni el PNB dóna suport al referèndum

Puigdemont parla ara davant Urullu de la “reformulació de l'Estat”

Ni el PNB dóna suport al referèndum

Carles Puigdemont i Íñigo Urkullu (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; i el lehendakari Íñigo Urkullu, han demanat iniciar “un procés dialogat per a una reformulació de l'Estat que respongui a les diverses realitats nacionals”. El comunicat oficial que ha difós el Govern després de la reunió que tots dos han mantingut al Palau de la Generalitat, no fa cap referència a la independència ni a la celebració d'un referèndum.

“Els problemes territorials no es resoldran amb l’apel·lació i el recurs permanent a la legalitat derivada d'una unitat constitucional que no es basa en la unió voluntària”, assegura la nota oficial de la Generalitat, que subratlla que “la legalitat no és immutable, sinó que ha de servir per resoldre problemes polítics i socials”. En aquest sentit, adverteix que “si la legalitat es converteix en una cotilla que ofega les aspiracions democràtiques no serveix per solucionar els problemes de les nacions i els pobles i que cal canviar-la i adaptar-la”.

Puigdemont i Urkullu consideren que “continua sense resoldre's l'articulació de l'Estat espanyol” i que “l'anomenat Estat de les autonomies no és suficient”. Ambdós presidents constaten “les dificultats d'avançar davant l’estratègia de quietud imposada pel Govern espanyol davant les demandes de dues nacions com Catalunya i Euskadi que advoquen per exercir el dret de la seva ciutadania a ser consultada de manera legal i pactada sobre el seu futur”.

10 Comentaris

Publicitat
#9 botifler1914, Sinitaca, 20/06/2017 - 09:36

Si quieres cambiar la legalidad, ya sabes, a dialogar a convencer y a pactar en el Congreso.

#8 Galba, Barcelona, 20/06/2017 - 02:43

No pasa res, tenim el suport de Otegui.

#7 Resistirem!!, La patrie, 19/06/2017 - 23:45

No defallirem, serem els "últimos de Filipinas"versió barretina, els dotze iaios amb "braguero", els de la pagueta, i aquell del Baix Empordà que vota quatre vegades. Aixó va com un Rolls, nanus.-

#6 C. Duran, Premià de Mar, 19/06/2017 - 21:40

gestores

#5 C. Duran, Premià de Mar, 19/06/2017 - 21:40

Estoy convencida que haría gala de la legalidad. Vamos yo si fuera él lo haría. Ahora ponerme a caer de un burro todos aquellos fanáticos que no entendéis que es aplicable a todos los políticos, sean o no casta, se consideren o no casta, vamos los que hacen de la política una forma de vivir por razones diversas sean buenos o malos políticos y/o