Publicitat
Política · 16 de Juny de 2009. 10:01h.

Ni Metro, ni Renfe, ni Ave

A la nova terminal de l'Aeroport de Barcelona només s'hi pot arribar en cotxe

Ni Metro, ni Renfe, ni Ave

Entrada a la nova terminal

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, inauguraran avui la nova terminal T1 de l’Aeroport del Prat de Llobregat (Barcelona), que entrarà en funcionament al dia següent, dimecres 17 de juny. A l’acte, també hi seran presents el ministre de Foment, José Blanco; el vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira; el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; i la consellera de Treball, Mar Serna.
 
Aquesta nova terminal, que ha suposat una inversió de 1.258 milions d’euros i una obra de cinc anys i mig, és 4,5 vegades més gran que la terminal actual, amb una superfície de 544.066 metres quadrats. Amb l’objectiu principal de reforçar les connexions intercontinentals, aquesta nova infraestructura permetrà processar més de 30 milions de passatgers a l’any i 90 operacions d’aeronaus per hora. Però encara manquen algunes infraestructures: no s'hi pot arribar ni en Metro ni en Rodalies ni tampoc hi ha estació de l'AVE.
 
L’entrada en funcionament de la T1 suposarà la creació de 3.000 llocs de treball directes a l’inici de l’activitat. Les companyies aèries OneWorld, Star Alliance, Sky Team, Vueling i 17 més operaran en aquesta terminal, segons l’adjudicació feta per Aena, amb un total de 52 companyies. D’aquesta manera, la T1 agruparà el 80% de l’activitat de l’aeroport.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 riguroso, Babaulona, 16/06/2009 - 18:01

Este titular es falso. O cuando menos poco riguroso. A la nueva terminal también se puede llegar caminando. O en bici. O en moto. O en autostop. O en avión si vienes de otra ciudad. Más rigor, por favor.

#15 Fran, Llinars, 16/06/2009 - 17:16

Ni Metro, ni Renfe, ni Ave...i tambe deuria ser ni Tristpartit, vist la quantitat de claus que tenen els d´ERC a la poltrona.Tant curts son x dir que ERC no aniria a l´inaguracio i despres van Carod, Portabella i no se qui mes.Sou ben patetics.

#14 Ferran, VIC, 16/06/2009 - 15:28

Español I ALEJANDRO: el metro de Madrid va ser en gran part pagat amb fons de cohesió europeus. Fons que se li van negar a Catalunya

#13 Johan, Sants, 16/06/2009 - 15:23

ni res de res...quanta gent han acomiadat per poder construir la T1 amb inmigrants malpagats i ara treballaran mes inmigrannts dempreses de handling que cobren miseria...això es i sera la T1 i tot laeroport de el Prat!Fora montilla i govern!buajjj

#12 Alejandro, Madrid, 16/06/2009 - 14:51

Aviso a los quejicas de siempre: La T4 de Barajas tampoco tiene AVE, ni RENFE (cercanías). Solo tiene un Metro construido por Esperanza Aguirre con el dinero de los madrileños