Política · 2 de Gener de 2012. 19:45h.

Ni pacte fiscal ni els 759 milions

Jorge Fernández deixa clar a la Generalitat no hi ha ni un euro

Ni pacte fiscal ni els 759 milions

Fernández felicita Llanos de Luna, després de la presa de possessió

El nou ministre de l'Interior, Jorge Fernández, en el seu primer acte a Catalunya després del seu nomenament, ha llençat un missatge a la Generalitat: "ens salvarem junts; separats ens ofegarem tots". Fernández semblava més que parlés com a titular d'economia en la presa de possessió de la nova delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

El ministre ha recordat que Mariano Rajoy es va comprometre a reduir el dèficit púbic enguany del 8,2 al 4,4% la qual cosa signifiquen 38.000 milions d'estalvi. Les paraules de Fernández Díaz han sonat a advertiment a la Generalitat després que el Govern hagi reclamat els 759 milions de l'Estatut, hagi hagut de demanar un crèdit per pagar l'extra dels funcionaris i hagi plantejat -almenys el portaveu, Francesc Homs- una consulta sobre el pacte fiscal.

El ministre ha insistit que les admnistracions públiques demanen "al dia" 600 milions d'euros als mercats de deute exterior i que la prestació d'atur i els interessos són les dues grans partides dels Pressupostos Generals de l'Estat. Les paraules de Jorge Fernández anaven dirigides a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, present a l'acte juntament amb la consellera de justícia, Pilar Fernández Bozal.

Fernández -una de freda i una altra de calenta- també ha manifestat, tanmateix que "que sàpiga la Generalitat que el Govern d'Espanya mantindrà els seus compromisos", però no ha fet cap esment a tots els contenciosos pendents. "No podem ser respectats i respectables si no complir els nostres compromisos", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#11 Cartanya, bcn, 03/01/2012 - 17:36

"ens salvarem junts; separats ens ofegarem tots". Sr. Fernández: Catalunya independent, ni es mullaria, però com amb l`esport, sabeu comprar voluntats, mentre que alguns catalans, no veuen la ruïna que representa el continua amb Espanya.

#10 joan, manresa, 03/01/2012 - 11:41

tinu.)Sr.President tenim dugues opcions ,anar directes a un referendum sobre el dret a decidir o lo que volem ser.,--i dexis de pactes fiscals,per are--,o adelantar eleccions, i posant al seu programa com a prioritat principal el concert economic i el dret a decidir.Pro tot axó ya ,estem amb aigu

#9 joan, manresa, 03/01/2012 - 11:37

El Casal obre la seva paradeta desde Morolandina.---Sereu....,be, millor u callarem,tampoc sería publicat...Sr.President,ya veu are com estan las cosas..,no ens calen ya més excusses.Sigui valent i tiri per el dret,i sense perdue de temps,ens volen ofegar i esclafar amb la sevas botas.(cont

#8 jajajajjajajaaaaaa, Barcelona, 03/01/2012 - 11:17

jajajajjajaajjajajajaaaa uiiiii si que espanyolistes llàstima que la cadireta de mas, Trias i Esteve depenguin d´ells......vinga a practicar la "genuflexió pepera"

#7 XAVIER FABRA, BCN paises españoles, 03/01/2012 - 00:29

que se pensaba el rey arturo con sus chantajes , que habria pacto fiscal y lo que el quisiera no? pues hala rey arturo ya pudes plocamar la indepe unilateral cuando le venga en gana , le va bien este el jueves ???????? o es que al final no interesa , DECLARELA YA A QUE ESPERA ........VVÑ