Publicitat
Política · 15 de Gener de 2010. 17:28h.

Ni Portabella ho veu clar

Diu que l'alcalde “improvisa” amb la candidatura als jocs d’hivern de 2022

Ni Portabella ho veu clar

Jordi Portabella, amb l'alcalde, Jordi Hereu

La idea de l'alcalde de Barcelona de llançar la candidatura de la ciutat per als jocs d'hivern de 2022 segueix generant polèmica. El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Portabella, creu que el govern municipal “està improvisant” a l’hora de dissenyar i definir els grans projectes de ciutat.

Durant una entrevista a COMRàdio, Portabella ha dit que “no deixa de ser una casualitat, que no ho és, és clar, que per sortir de la crisi dels 90 es fes una proposta per fer uns Jocs Olímpics, el qual diríem tenia un sentit intrínsec de ciutat, i que ara que estem submergits en una altra crisi, s’hagi triat la mateixa opció com a element aglutinador i d’il·lusió com és fer en aquest cas uns jocs olímpics d’hivern”.  

Jordi Portabella veu normal que la candidatura olímpica generi dubtes en alguns sectors perquè “coincideix quan les enquestes no van tan bé com voldries”. El líder d’ERC també ha comparat aquesta nova candidatura amb la de Barcelona’92.

Hi veu similituds. Totes dues es van presentar com a revulsiu i pas endavant en moments de crisi econòmica, però ara els objectius de tot gran esdeveniment, segons Portabella, “ja no tenen sentit a Barcelona".

“Per què es fan els grans esdeveniments?", s'ha preguntat. "Bàsicament per tres coses. La primera, per posar la ciutat al món i Barcelona ja està al món. La segona, la repercussió que té més directe és increment del turisme. I tercer, hi ha una transformació en forma d’infraestructures. És evident que aquesta transformació d’infraestructures no es produirà dins la ciutat de Barcelona”, ha argumentat.
 
Tot i així, ha reiterat que donaran suport a la candidatura sempre i quan es vagin clarificant aspectes claus, perquè “tothom ha reaccionat, podríem dir, a boca de canó. Conseqüència de que de sobte t’aixeques un dia i et trobes una noticia d’aquest tipus”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Maria, Barcelona, 16/01/2010 - 14:28

No cal patir, ERC com sempre fa acabarà recolzant totes les parides le l'Hereu.

#1 ferran, tarragones, 16/01/2010 - 11:47

Aneu callant xato, tu i els que es diuen ecologistes aneu callant i aneu fen de tontos útils del criminal model econòmic que ens esta portant cap al col-lapse dels nostres serveis públics i cap el suïcidi com a poble.