Publicitat

El líder esocès es desmarca de la consulta catalana

Ni Salmond

Salmond

El ministre principal escocès, Alex Salmond, s'ha sumat a la falta de suports entre els dirigents europeus a la consulta i ha subratllat que existeix una "diferència clau" entre Escòcia i Catalunya, ja que "el nostre procés ha estat consensuat i és fruit d'un acord entre el Govern britànic i el Govern escocès".

Salmon ha considerat que "aquesta és la millor manera de dur a terme un referèndum d'independència, però no sóc qui per aconsellar altra gent o a d’altres països sobre com han de gestionar els seus assumptes".

El dirigent escocès creu que la presència de milers de catalans als carrers "és probablement una resposta al que passa a Catalunya i al que passa a Espanya, no penso que tingui res a veure amb el que està passant a Escòcia".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#18 Julio, Barcelona, 12/09/2014 - 16:22

El ministro escoces puede aducir en su favor razones históricas que pueden avalar su petición de independencia, que el gobierno de Generalitat nunca podrá alegar. Por mucho que hayan montado un circo de tres pistas en el Borne para manipular y adoctrinar -un poco más aún- al personal.

#18.1 Xipolleig, Barcelona, 12/09/2014 - 20:09

Només els bornis parleu del Borne. Bornis per creure-us les mentides de l'ultranacionalsime espanyol, Covadonga, el Cid, la Hispania Romana.
Realment Julio, les raons històriques d'Espanya es remunten al segle XIX a les famoses Vivan las caenas ", quin principi

#17 Sally, Calafell, 12/09/2014 - 13:11

És clar que, si el govern britànic no hagués acceptat el referèndum independentista (que cap llei l'obligava a acceptar-lo), és per preguntar-se com haurien actuat en conseqüència els independentistes escocesos...

#16 Pol, Bcn, 12/09/2014 - 12:57

Viendo hoy la repercusión de la v en el extranjero (nula) , uno ya se puede imaginar los apoyos internacionales al prusés catalán , mira que lo han intentado con libros , cartas , medios , viajes , etc y nada . Ni el señor Salmond lo apoya , ya que dice que son casos completamente diferentes

#16.1 Xipolleig, Barcelona, 12/09/2014 - 20:11

Nul.la repercussió ens els vostres mons de Matrix, l'ultranacionalisme us ha muntat la realitat virtual de la unitat d'Espanya.
En el món real, la repercussió ha estat molt important, però es clar als adoctrinats ultranacionalistes redueixen el món al NODO nacionalconstitucionalista

#16.2 Sally, Calafell, 13/09/2014 - 03:01

#16.2

Doncs, Xipolleig, tothom segueix dient que és un assumpte intern espanyol, i fa poc França ha dit que no reconeixerà un referèndum fora de la constitució espanyola. No sé on veus la repercussió important. Jo més aviat diria que són el independentistes radicals els que no viuen en la realitat.

#15 pepe, andorra jerusalen capital de israel, 12/09/2014 - 12:11

este tio es tan tonto del culo q es capaz de perder. Suerte tiene q al Mossad siempre nos ha interesado robar petroleo de paises nuevos.

#14 Joan, Barcelona, 12/09/2014 - 10:48

Quan Salmond parla de 'diferència clau' penso que no és refereix pas al fet que tant catalans com escocesos vulguin votar, doncs en això no hi ha cap mena de diferència. La diferència clau és que UK ho accepta i Espanya, no. Vet aquí la diferència clau...

#14.1 Pep, Barcelona, 12/09/2014 - 12:59

Les lleis són diferents , els països són diferents .