Publicitat

Jaume Bosch, d'ICV, s'ha d'esforçar a fons per defensar Saura i Baltasar

Ningú dimiteix

Rivera i Saura, sota la mirada de Dolors Camats, després de la sessió

La compareixença del conseller d'Interior, Joan Saura, i del de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan s'ha acabat sense dimissions ni sense cap anunci de cessament d'algun càrrec intermedi -polític o tècnic- que hagués pogut aturar la polèmica. L'oposició -escaldada pel tracte rebut per Saura en la seva primera compareixença el passat 28 de juliol- no ha tingut pietat.

El diputat de CiU Xavier Pallèrs, alcalde també d'Arnes (Terra Alta), li ha etzibat "mirin a la cara de la gent, mirin als ulls, diguin la veritat" i ha demanat que "sigui el president de la Generalitat que els cessi si vostès són indignes de la confiança del poble de Catalunya".

Rafael Luna, del PPC, ha elogiat "l'extraordinari treball de la jutgessa de Gandesa" i ha insistit, malgrat totes les explicacions, que "vostès han ocultat la veritat". Luna ha destacat "la responsabilitat indirecta d'aquests càrrecs de confiança que vostès posen". Mentre que Albert Rivera, de Ciutadans, també ha reclamat dimissions.

El portaveu d'ICV al Parlament,Jaume Bosch, que ha actuat també de portaveu durant la comissió, ha hagut d'esforçar-se a fons.  Bosch ha recordat que, durant els incendis del Bages del 98, la Guàrdia Civil els agents rurals ja van discrepar sobre l'origen del foc i que fins i tot es van detenir dues persones malgrat que va ser el mal estat de la línia elèctrica. "El paper de l'oposició és dir-la encara més grosses", s'ha queixat durant la seva intervenció en referència a CiU.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 SE REPITEN COMO EL AJO, Barcelona, 18/01/2010 - 22:07

No dimitiran porque Madrid no ha transferido a la Generalitat las competencias en materia de "asumir responsabilidades". La culpa como siempre es de Madrid. Así de fácil.

#5 joan, manresa, 18/01/2010 - 18:41

Axó haurá servit al menys per posar cadascú al seu lloc,i de quedar constancia amb pels i senyals duns fets amb actuacions ,a nivells alts, penossas.Tot queda registrat amb noms i cognoms,qui no dimitej i qui els justifica,Dimissió,Montilla,Saura,Bal

#4 TONI, BARCELONA, 18/01/2010 - 17:34

Dimitir, que dices. Dejar la poltrona, renunciar al supersueldo y no consolidar la maxipensión para el dia de mañana. La mayoría de los políticos han ido a hacer carrera a la política. Rivera, ya hecha, se la ha jugado por meterse en política.

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/01/2010 - 17:31

¿Por qué Gencat no encarga un informe de aquellosque paga tan bien aunque salgan de Google, para ver las peticiones de dimisión que acumula la Joya de Interior?
A estas alturas es la dimisión de Montilla la que hay que exigir por no haber cesado a Saura

#2 Fotem-los al carrer, Barcelona, 18/01/2010 - 15:27

Dimitir???? Ai! Uix! Quin fàstic!