Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2014. 09:10h.

"Ningú no s'ha atrevit a agafar el brau per les banyes amb la reforma de l'Administració"

Benet Maimí, dirigent d'Unió: "El fet que la immigració sigui tabú degenerarà en el creixement de partits xenòfobs a Europa"

"Ningú no s'ha atrevit a agafar el brau per les banyes amb la reforma de l'Administració"

Benet Maimí, al seu despatx del Parlament, amb el llibre

Benet Maimí (Arenys de Mar, 1960) ha estat regidor de l'ajuntament d'aquesta localitat del Maresme durant setze anys (vuit a l'oposició i vuit al Govern). Des de l'any 2006 és diputat al Parlament i, després d'haver estat secretari de política municipal, ara és secretari d'organització d'Unió, habitualment el tercer lloc en el rànquing en l'estructura dels partits.

Però és també un senyor, és l'únic diputat de CiU que el 2007 va felicitar el llavors president Montilla per Nadal. Ho vaig veure amb els meus propis ulls. Ara acaba de publicar (Crea't Edicions) les entrades més significatives al seu bloc entre el 2008 i el 2014 amb el títol "Res serà el que era". El llibre es presenta aquest dijous, a les vuit del vespre, a la seu d'Unió (carrer de Nàpols, 35-39).

 - Sap què m'ha passat llegint el seu llibre? No veig tanta diferència entre el tripartit i vostès

CiU és una federació de dos partits i ERC ahir era quasi parlamentària i ara no.

- Si el tripartit era el Dragon Khan, vostès què són?

Els que patim el mareig i el malbaratament del Dragon Khan i hem de resoldre les seves conseqüències.

- El títol, en tot cas, sembla premonitori. El mapa polític farà un pet com una gla?

I tant! I això ho explico en el llibre.

- Quan s'ha estat diputat al Parlament i regidor a l'Ajuntament d'Arenys, es cobra de tot arreu?. Crec que als lectors els interessarà l'aclariment.

Cobres només d’un càrrec que tries prèviament.

- Sánchez Llibre diu que "hi ha polítics i gent que es dedica a la política", però costa molt fer política fora dels partits

Cada cop menys.

- Vostè s'ha dedicat professionalment al turisme: Catalunya continua sent, bàsicament, totxo i turisme?

Per sort, no.

- I diria que, pel que fa al turisme, encara predomina el turisme de borratxera.

Cada cop menys.

- Vostè diu que el tripartit va aconseguir "lligar curt la premsa". Si vol li explico què han fet amb TV3.

Li asseguro que Unió no ho fa ni ho pretén.

- La meva àvia també deia que el més important era "salut i feina". No sap la raó que tenia.

Faci cas a la seva àvia, que tenia molta raó, però la frase és de Sant Pancraç, salut i feina.

- El 5 de gener del 2009 criticava que "en tot l'edifici del Parlament no he trobat ni un trist pessebre ni un arbre de Nadal". Ara tampoc i la presidenta és del seu partit.

Ho continuo criticant i li he dit a ella.

- El 29 d'abril d'aquell any també escriu que "mai no s'havia arribat tan amunt en els índexs d'atur". El llavors conseller Mena va reconèixer que, a Catalunya, s'havia de reduir a la meitat. Tampoc no sé si, en això, hem millorat gaire del tripartit a CiU.

Es millora però, al meu entendre, no es prenen les mesures que caldria.

- Amb Montilla criticava que no hi havia un "lideratge ferm, decidit, amb idees clares". Amb Mas hi és?

Amb Mas hi ha un lideratge ferm i decidit.

- Però ara ja no parlen del Govern dels Millors, per alguna deu ser.

Perquè en temps de crisi i en temps adversos, els millors ja no són vistos tan bons. El president Mas i el govern actual a l’època Montilla haurien fet una gestió excel·lent. I de ben segur si s’hagués fet el pacte CIU-PSC no estaríem en la situació actual.

- Per cert, amb la TDT -vostè també hi fa una al·lusió en el seu llibre- ens van enredar.

En els temps actuals la tecnologia avança més ràpidament que el temps que triguem a assimilar-la

- Aquesta pregunta li deu sonar: "què més ha de passar perquè els sindicats es posin al seu lloc, si no volen perdre el poc presitigi i representativitat que els queda". Els recents casos d'Andalusia o Fernández Villa han demostrat que eren només una màquina de fer calés.

També els tocarà fer una regeneració.

- Vostè critica l'abolició de les curses de braus a Catalunya, però vostès volen prohibir els animals al circ. Si vol li passo el discurs de Josep Rull en comissió.

No critico les curses de braus i tampoc no estic d’acord en prohibir els animals al circ. Si em donessin a triar entre ser una gallina de granja o un toro de lídia, voldria ser un toro de lídia.

- L'11 de maig del 2011 escrivia: "no és la primera vegada, ni malauradament serà la darrera, que els nostres 'amics' del País Basc no donen suport a posicions catalanes justes". Els bascos, inclosos els del PNB, sempre ens han donat pel sac?

No, ells sempre defensen legítimament els seus interessos que no necessàriament han de coincidir amb els nostres.

- Hi ha 'basquitis' a Catalunya?

N’hi ha hagut, però potser ara és a l’inrevés: hi ha catalanitis al País Basc.

- Amb la Primavera Àrab ens han enredat?

Bastant.

- Per què no em fa un resum del que deia el 4 de març del 2010:"I conte contat, ja és explicat". En matèria d'immigració ningú no s'atreveix a dir les coses pel seu nom.

Té tota la raó i el fet que la immigració sigui un tema tabú degenerarà en el creixement de partits netament xenòfobs com en el nord i centre d’Europa.

- Vostè critica l'endeutament del tripartit: 35.000 milions en set anys, però vostès ja han arribat als 60.000. I només en quatre anys

Els interessos del deute ens han situat en una espiral letal.

- El 10 d'abril del 2012 va fer una entrada al seu bloc sobre "la reforma de l'Administració pública". Ja em perdonarà però fa vint anys que en sento a parlar.

I els que en sentirà parlar perquè ningú no s’atreveix a agafar el brau per les banyes.

- N'hi ha un altre del juliol en el qual demanava el pacte fiscal. CiU ha passat de demanar el pacte fiscal a demanar la independència en dos anys.

CiU, no. En tot cas, CDC. Ara pensi que l’excés de velocitat sempre és un risc. Més seny, menys accidents. Aprofitem la campanya de Trànsit.

- Jo pensava que els d'Unió de Joves eren seriosos fins que l'altre dia em van enviar una foto del nou president, Oriol Gil, felicitant la vicepresidenta Ortega pel 9N. Tot queda a casa.

El que va fer va ser felicitar la vicepresidenta del govern -que és d’Unió- perquè ha gestionat molt bé el procés participatiu. Si hagués estat de CDC, també ho hauria fet.

- L'última pregunta té una mica de mala llet, només l'última, vostè ha fet un màster en humanitats a l'Abat Oliba. La vicepresidenta va acabar allà la carrera. Els d'Unió sempre acaben a l'Abat Oliba. Haig de pensar malament?

Sóc llicenciat en Econòmiques per la UB, he fet cursos a ESMA, IESE i ara estic col·laborant en algun grau a l’Abat Oliba i per això vaig fer el màster.

- Felicitats pel llibre

Gràcies i vull subratllar que els guanys del llibre són per a Càritas d’Arenys de Mar. Per això, m’atreveixo a recomanar que el comprin i el llegeixin. I a més, em podran conèixer més directament./ Una entrevista de Xavier Rius

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Josep, Pineda, 19/11/2014 - 21:01

Un bon pingpong. Realment això de deixar escrit el pensament al bloc té aquests contratemps que et puguin passar lista i per l'adreçador. Valent d'haver-ho recollit en un llibre.

#3 Josep-Maria, Barcelona, 19/11/2014 - 13:25

1. "però la frase és de Sant Pancraç, salut i feina."
Una cosa és que es demani a Sant Pancraç salut i feina i una altra que aquest sant digués alguna vegada "salut i feina" o s'hi referís.
2. Llàstima que no pug. pregunt. al toro què en pensa de com mor a la plaça. Però podem pens. en l'espect

#2 Blau., Bcn., 19/11/2014 - 11:12

A Arenys podrien començar per revisar tot el personal del jutjat, que hi ha alguna persona força indesitjable, escanyapobres, maltractadora de pensionistes i fatxa. No li cau la cara de vergonya perquè no té vergonya ni sentiments. Esperem que la vida mateixa s'encarregui de fer-li justícia.

#1 manel, Mataró, 19/11/2014 - 10:45

Aquest noi no te vergonya, a unio si no fem neteja això s'enfosarà