Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2018. 21:11h.

Ningú no vol acollir menas

On són les 400.000 persones que van assistir a la manifestació?

Ningú no vol acollir menas

Oriol Amorós i alguns dels llavors membres del Govern, durant la manifestació del Volem acollir

El passat 18 de febrer de 2017 es va celebrar a Barcelona la manifestació “Volem acollir”, la qual va ser retransmesa per TV3 i va comptar amb el suport dels llavors membres del Govern de la Generalitat. Gairebé dos anys després de la marxa, el Govern admet que hi ha “situació d’emergència social” arran de l’arribada de menors estrangers no acompanyats (Menas), però no hi ha constància que cap família hagi sol·licitat acollir-los.

4717-refugiats.jpg

El Departament de Treball, Afers Socials i Família ha al·legat que “no hi ha cap menor estranger no acompanyat en família aliena”, perquè es tracta d’un programa sobre el qual “s’està treballant”, però que encara “no està madur”. Tanmateix, el conseller Chakir El Homrani va proposar en comissió parlamentària el passat 26 de setembre que “estem repensant l’acollida en família extensa i aliena”. “Hem d’obrir diverses vies d’atenció i d’atenció integral a aquests menors”, va manifestar.

volem.jpg

En la mateixa línia es va expressar la directora de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, qui va assegurar que “sempre estaran millor en una llar que en un centre”. Dos mesos després d’ambdues peticions, la conselleria només té constància que vint menors es troben en família extensa, és a dir, en llars on ja hi ha algun familiar indirecte del jove.

L’ara diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, que va impulsar el moviment “Volem acollir” i assegurava que “som molts i estem preparats” per rebre refugiats, no ha demanat que les famílies acollin menas davant el col·lapse viscut els darrers dies a les comissaries. Tanmateix, Wagensberg sí que ha comentat al seu compte de twitter la caravana d’hondurenys que es dirigeixen als Estats Units o ha aprofitat la xarxa social per difondre la seva estada a Ciutat de Mèxic o Amsterdam.

acollir3.jpg

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Pela, Zamora, 31/07/2019 - 22:46

Aqui hay algo que no encaja. Algo nos estan metiendo con calzador señores.

#31 Joan, Girona, 25/11/2018 - 01:56

Jajjaa
Això demostra que es pot ser guay sense ser tonto del tot. Només s'ha de veure com als 60 o ara els catalans a un lloc i els "forasters" al guetto. El classisme i nacionalisme es donen la mà, sempre ha sigut cosa de la burgesia i els seus totntos útils.

#29 Calígula's way, Roma, 23/11/2018 - 13:43

Una vegada en que Calígula va simular estar molt greu, alguns pelotilleros del Senat varen oferir-se com a bescanviadors de l'integritat de lèmperador, el qual un cop retornat a la salut els va exigir que es donèssin mort ells mateixos en compliment de la promesa feta. Sembla una bona idea per aquells que fan del cinisme una exhibició

#28 Sergi , Barcelona, 23/11/2018 - 13:26

Como siempre, todo postureo en estado puro, mucho bla, bla, bla, pero todos estos no acogen a nadie, solo salir en la foto, salir en el telenoticies y mucha palabreria. Tienen acogidos en sus casas a refugiados la Colau, Pisarelo, Asens, Pin, Iglesias, etc o cualquier Podemita de la izquierda tan progre y tan buena??? Mucho rollo y cero hechos.

#27 Sergi , Barcelona, 23/11/2018 - 13:19

Lo de siempre de la progresia buenista de nuestra izquierda, cinismo en estado puro, volem refugiats, volem acullir pero a casa meva no. Todo un clasico.