Publicitat
Política · 9 de Juny de 2017. 22:23h.

Ningú no vol signar

Puigdemont intenta descarregar en els ajuntaments la responsabilitat del referèndum

Ningú no vol signar

Carles Puigdemont (foto: TV3)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat confiat amb el fet que el món local estarà compromès amb la celebració del referèndum independentista. “Me'n refio, i si no fos així, potser avui no hauríem anunciat ni data ni pregunta”, ha assegurat Puigdemont en la Convenció Municipalista que el PDECAT celebra aquest cap de setmana a Lloret de Mar.

El president del Govern ha explicat que “quan convides els ciutadans del teu país a acompanyar-te i a que no defalleixin en un projecte de tanta transcendència com aquest, o ho fas tenint les garanties pròpies a casa teva o és una temeritat posar-t'hi”. Puigdemont ha afegit que el “reclam més poderós” del procés és la possibilitat que “oferim als nostres conciutadans, pensin el que pensin, de fer les coses diferents per fer-les millor”.

“Volem un país en què tothom pensi el que cregui que ha de pensar i que tingui la possibilitat i el dret de defensar el que consideri que ha de defensar”, ha assegurat el president del Govern, alhora que ha fet una crida a allunyar-se dels “països de pensament únic”, en referència l'actitud que manté el Govern espanyol.

De la seva banda, la coordinadora del PDECAT, Marta Pascal, ha assegurat que el món municipal de la seva formació “és fonamental perquè el referèndum tiri endavant”. Pascal ha afirmat que els municipis “sou la corretja de transmissió”del procés i ha explicat que “si el Govern està determinat però no funciona la corretja, no ho aconseguirem”.

La dirigent del PDECAT ha destacat la importància dels ajuntaments per tirar endavant “el millor país” i ha considerat que els alcaldes i regidors de la formació són “la joia de la corona”. “Heu estat al peu del canó i heu explicat de forma clara el nostre projecte per a Catalunya”, ha afegit Pascal.

32 Comentaris

Publicitat
#31 Sergi, BCN, 10/06/2017 - 23:43

Tinc amics francesos i alemanys i em pregunten com el govern espanyol no atura aquests golpistes..que en els seus paisos ja estarien detinguts..

#30 lucas, bcn, 10/06/2017 - 23:33

Yo no he sido, señor juez¡¡¡¡ A sido ese¡¡¡¡ No me meta en la trena, que tengo muje y churumbeles pequeños¡¡¡¡¡¡

#29 Albert Escarré Puig, Barcelona, 10/06/2017 - 14:11

#29

¿ Dónde está aquel "VALIENTE " Arturito Mas, que después del 9N dijo que el único responsable de la convocatoria era ÉL . Pero al poco tiempo, los responsables fueron los " VOLUNTARIOS ". Puigdemont. ¿ NO hay ningún valiente que quiera firmar el documento ?. Pero si TODO el MUNDO...

#28 M, Sabadell, 10/06/2017 - 12:11

Me parece que a partir de Septiembre vamos a ver a alguien con el pelo rapado, en según que instituciones del estado no admiten el pelo largo.

#27 catafracto, Barcelona, 10/06/2017 - 10:34

¡¡JOJOJOJOJOOOOOO!!!! Cataluña ES Barcelona y si no tienes Barcelona y alguna otra ciudad grande NO tienes nada mas que pueblos carlistas...