Publicitat
Política · 28 d'Abril de 2017. 09:32h.

Ningú s'atreveix amb el referèndum

Puigdemont esquiva un altre cop anunciar la data i la pregunta

Ningú s'atreveix amb el referèndum

Puigdemont, la setmana passada, signant el manifest

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els consellers del Govern i diferents alts càrrecs, van realitzar la setmana passada un acte de ‘compromís’ amb el referèndum, després de les darreres polèmiques entre ERC i el PDECAT.

Tots ells van signar, de manera solemne, un manifest d’adhesió, en un acte que va ser retransmès en directe per TV3 i que tenia un caràcter totalment simbòlic. La realitat, però, és que ningú s’atreveix a signar la convocatòria del referèndum ni a anunciar data i pregunta.

El mateix Miquel Iceta li va recordar a Puigdemont aquesta setmana, durant la sessió de control al Parlament, que la pregunta del 9-N -que inicialment havia de ser també un referèndum- va ser anunciada per Artur Mas “el 12 de desembre del 2013, gairebé un any abans”.

“Quan pensa convocar el referèndum? Amb quina pregunta? I quins preparatius concrets estan ja en marxa per convocar-lo, organitzar-lo i celebrar-lo?”, va preguntar el dirigent socialista a Puigdemont.

El president va afirmar que “tinc dates” i va al·legar que no n’havia anunciat cap perquè estava estudiant “quins són els diumenges que poden correspondre’s o poden ser més idonis perquè siguin útils per fer aquest referèndum”.

“Per tant, no hi ha una data que jo estigui amagant, no està presa la decisió, sinó unes dates que poden ser útils a la decisió que hem de prendre”, va argumentar, a més d’augurar que “abans de marxar de vacances haurem anunciat data i pregunta”.

De l’absència de data i pregunta s’han queixat també la CUP, els socis de Govern. En aquest sentit, Anna Gabriel va tornar a repetir ahir que “el monopoli sobre la decisió de la data i la pregunta l'està tenint el govern. No hi ha cap motiu per dilatar l'anunci”.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#28 Cap gros, Palamos, 29/04/2017 - 08:20

Convocaran el referendum, constitucional ho impugnara, uns dies tots a plorar a tv3 i alguna mani , i eleccions autonomiques, erc i cdc es treuran de sobre forcadells, germans bels ,magdes casamitjanes i daltres i tripartit amb el mossen junqueres.

#27 Pepon, Bcn, 29/04/2017 - 00:44

Pues si no se atreven ahora con toda la crisis institucional y política que hay en España mejor que lo dejen estar otros 300 años.

#25 Emprenyat , Barcelona , 28/04/2017 - 18:44

Estan buscant un senegalès que compri les urnes com material top manta i un altre que convoqui el referèndum. I no els troben!

#25.1 Galderic, Barcelona, 28/04/2017 - 19:25

Racista !

#24 Galderic, Barcelona, 28/04/2017 - 18:42

Que com ja va explicar la nostra portaveu parlamentària Marta Rovira, la Llei de transitorietat política com serà legalitat catalana no podrà ser impugnada davant dels tribunals espanyols.
Aviat direm adeu espanya les vostres lleis i els vostres tribunals polítics
Mas president de la Catalunya independent.

#24.1 Pepon, Bcn, 29/04/2017 - 00:40

Qué tonterías y qué facil es engañar a los estelados. Si no pudimos aplicar la ley de pobreza energética vamos a poder aplicar la ley de transitoriedad...au va!!!

#23 Galderic, Barcelona, 28/04/2017 - 18:38

Per molt que digui l'espanyolisme des de la seva capital Ankara, no és cert que es podien haver aprofitat aquest acte no per signar una declaració sinó el propi referèndum, però el president Puigdemont, a més de dir "referèndum o referèndum" també va dir "de la legalitat a legalitat" i en això estem elaborant la llei de transitorietat pol