Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2008. 14:32h.

Nissan anuncia l'ERO tres dies després del viatge de Montilla

Els sindicats parlen d'"estafa" i asseguren que "això és un escàndol"

Nissan ha anunciat que presentarà formalment l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) davant de l'Administració laboral "la setmana que ve". L'anunci de la companyia arriba  després que el passat dimarts 4 de novembre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president i CEO (Chief Executive Officer) de Nissan Motor Company, Carlos Ghosn, es reunissin a París per parlar del futur de les plantes que té la companyia a Catalunya.

A la manifestació de dimecres passat convocada per UGT i CCOO van ser-hi presents els dirigents del PSC Manuela de Madre, Miquel Iceta, Joan Ferran, Josep Maria Sala i Jaume Collboni. Esquerra, per la seva banda, va estar representada per Joan Ridao, Joan Tardà, Josep Ginesta i Pere Aragonès. Jordi Miralles i Mercè Civit van acudir en nom d'EUiA.

El director de comunicació corporativa de Nissan, Alfredo Castaño, ha reiterat que la reducció de la plantilla a Catalunya en 1.680 persones és "necessària",  malgrat el rebuig sindical a la mesura. Els sindicats han abandonat la trobada convocada pel Govern, assegurant sentir-se "estafats". A la reunió han proposat a Nissan que una mesura per a mantenir el nivell d'ocupació a Barcelona podria ser iniciar la producció de la furgoneta lleugera a la qual, en el seu moment, va optar la factoria catalana però que va ser assignada a una futura planta a Tànger (Marroc), encara en construcció, que està prevista que es pose en marxa al 2011.

"Això és un escàndol. Es tracta d'un projecte desenvolupat a Barcelona, amb diners públics i els nostres enginyers, i ara ens diuen que es comença a fabricar al Japó en lloc d'aquí, on podria donar sortida als llocs de treball", ha lamentat el portaveu del comitè, Javier Pacheco (CCOO). "No ho podem permetre; és una estafa", ha afirmat Pacheco, qui ha demanat a la Generalitat que no doni suport a "la utopia del cotxe elèctric com coartada per a continuar amb una sagnia oportunista d'ocupacions".

El portaveu del comitè d'empresa ha assenyalat que haurà pròximes reunions en les quals la representació dels treballadors optarà per dissenyar un nou calendari per a "intensificar les mobilitzacions". Alhora, ha exigit a la consellera de Treball que abandone "la tebior" i, amb l'ERO a sobre de la taula la setmana que ve, actue "amb contundència" contra una actuació empresarial que ha qualificat com "la dictadura de la multinacional". "Volem que es posen de part dels treballadors com govern d'esquerres que és", ha reclamat.

La portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, Carme Figueras, va destacar dimarts passat -en roda de premsa al Parlament- i "el lideratge del president Montilla, que assumeix les seves responsabilitats davant la crisi i busca solucions per als problemes del teixit industrial català" després de la reunió ahir a París del president de la Generalitat amb el màxim responsable de Nissan. "Davant els alarmismes i la queixa permanent d´alguns partits polítics, el president Montilla no s´arronsa i treballa per cercar solucions", ha afegit Figueras.

Manifestació dels treballadors de Nissan
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 08/11/2008 - 19:36

Que esta noticia tenga solo 7 comentarios
deja claro que lo que importa más a los lectores de e-n, descontando a los del PSC que se callan,son temas nacionalistas.
La manifestación de los hasta ahora silentes sindicatos apenas se comentó.

#7 Otger, BCN, 08/11/2008 - 18:03

Pero.... Qui compra un NISSAN?

#6 Albert Montserrat, BARCELONA, 08/11/2008 - 11:48

Tienes toda la razón Fran. ¿Qué importan unos parados más por un ERE de nada?
Lo importante es la Nasió. ¡Eso sí es lo que se debe mantener!. La construcció Nacional es el futuro de nuestro país.
Lo demás... ¡Chorradas!

#5 Fran, Llinars, 07/11/2008 - 19:05

Bah !! aixo no importa gens. Aqui lo important es la construccio nacional,les multes a comerços, subvencionar escoles bressoles a França i el pancatalanisme a Valencia, Arago i Balears, les bitlles i que Alves aprengui catala.Lo demes res de res.

#4 Montserrat, Barcelona, 07/11/2008 - 17:58

Però alguna persona es creu realment que en Montilla pot solucionar alguna cosa??? Il·lusos!!! No us n'adoneu que nó té cap credibilitat ni econòmica ni política? "Fets i no paraules" deia. I fa 2 anys que tenim "paraules i no fets"