Publicitat

El promotor de la xiulada de Mestalla rebutja contestar en castellà a un periodista de Telecinco

No al castellà

Josep Castany, Santiago Espot i Francesc Castany, durant la roda de premsa

El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, s'ha negat a contestar en castellà al periodista de Telecinco que ha assistit a la roda de premsa sobre la valoració de la querella interposada per Denaes a causa de la xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei. El periodista ha preguntat a Santiago Espot si podia contestar en castellà i aquest ha replicat: "a Telecinco tenen servei de traducció, no? Jo li respondré en català per la meva comoditat". Llavors, el periodista ha hagut de formular la pregunta en català i Santiago Espot ha contestat en català.

El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha acusat la fundació Denaes de "criminalitzar els drets i llibertats" dels catalans, ja que compta amb "destacats enemics de Catalunya". La querella que ha presentat Denaes contra Catalunya Acció per la xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei "és un clar exemple de com es pretén vulnerar de forma flagrant els Drets Civils dels catalans, criminalitzant drets i llibertats tan fonamentals en qualsevol democràcia occidental com són el dret a la protesta i la llibertat d'expressió", ha afegit.

En aquest sentit, Catalunya Acció ha denunciat que "la Fundació Denaes compta entre els membres del seu patronat d'honor destacats enemics de Catalunya, com el franquista Sabino Fernández Campo (militar que va desfilar l'any 1939 amb l'entrada de les tropes de Franco a Barcelona, va formar part del Ministeri de l'Exèrcit de Franco durant 20 anys, exministre d'Informació i Turisme l'any 1976, excap de la Casa del rei Juan Carlos i que va cer indecentment guardonat l'any 1988 amb la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya presidida per Jordi Pujol), Alejo Vidal Quadras (dirigent del PP, vicepresident del Parlament Europeu i declarat opositor al reconeixement del català a la Unió Europea i dels Drets Nacionals de Catalunya); i Santiago Abasal Conde (dirigent del PP al País Basc, fundador de Denaes, i promotor de la querella contra Pepe Rubianes)"

Espot considera que la denuncia "és una constatació que els drets civils dels catalans no estan garantits a l'Estat espanyol, i que Catalunya ha passat simplement de viure empresonada durant el franquisme a viure en llibertat condicional vigilada durant la monarquia borbònica actual. Només un estat català pot garantir els Drets civils i llibertats que ens corresponen als catalans com a ciutadans i com a éssers humans".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 PEp Badia, BCN, 01/07/2009 - 22:26

Santiago, ens cal més gent com tu. Tele5 i castellans a espanya o àfrica, i fora delsppcc

#36 Robert, Guimera, 30/06/2009 - 09:28

Que em preguntin a mi i veuran amb quima llengua els contestare

#35 Drac, Blanes, 30/06/2009 - 04:36

Ai Dani, què pallasso que estàs fet ... mira xiquet, sóc barceloní de naixement, català i del Barça, i separatista com el Sr. Espot ... la gentola com tu sobra en aquest país .. i per cert, no defense el bilingüisme, sinó el català llengua oficial

#34 Ferin Frapat, Hostalets de Balenyà, 30/06/2009 - 03:44

Sempre és més digne axiò que no pas no voler condemnar el franquisme. Cadascú beu d\'on beu i ve d\'on ve. Si a un castellà no se\'l pot obligar a parlar català no veig per què a l\'inrevès no pot ser igual.

#33 ccc, bcn, 30/06/2009 - 00:29

veig q hi ha molta gent q assegura q el castellà és un idioma de gossos, deu creure q parla amb els gossos, i algú altre q creu q és per anar a casses de barrets, deu teni experiènciaj. No seria hora de q no es publiquessin missatges insultants?