Política · 22 de Gener de 2009. 09:00h.

No al català a Europa

El president del Parlament Europeu diu que "amb 30 o 33 llengües no podríem funcionar"

No al català a Europa

L'alemany Hans-Gert Pöttering, president del Parlament Europeu

Els eurodiputats catalans no podran parlar en llengua catalana en el Parlament europeu, després que el president d'aquesta cambra, l'alemany Hans-Gert Pöttering, hagi argumentat que "si tinguéssim 30 ó 33 llengües, el sistema no podria funcionar". Pöttering defensa que "el sistema que hem trobat és just. Si acceptem totes les llengües de totes les regions europees tindrem 33 llengües al Parlament".

A més, ha recordat que els ciutadans ja tenen la possibilitat d'adreçar-se per escrit en llengua catalana al Parlament Europeu, i que el web de l'Eurocambra està disponible també en català. El president de l'Eurocambra i el vicepresident Aleix Vidal-Quadras, que pertanyen al grup del Partit Popular Europeu (PPE), visitaràn dilluns Barcelona per parlar de les pròximes eleccions al Parlament Europeu, previstes per al 7 de juny.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 -, -, 20/04/2010 - 21:22

El catalán es una lengua muerta, hombre, menos mal que en el resto de Europa no se andan con contemplaciones en lo que respecta a concesiones a grupúsculos fanáticos y marginales. Lo malo es que han perjudicado a la Lengua española con sus majaderías.

#22 -, -, 20/04/2010 - 21:20

Lo vergonzoso es que no se utilice el Español en la web de la UE, ni se utilice el español al mismo nivel que el francés o el inglés.

#21 Kropotkin, Vic, 23/01/2009 - 10:07

Pere (Barcelona): Todo en la UE se deberia hacer en inglés y el dinero que se ahorraria dedicado a investigación, sanidad, etc.

#20 Kropotkin, Vic, 23/01/2009 - 10:05

Joanet (Tarragona): Te ha faltado decir que sois muy guapos todos. Jua, jua, jua,.. ¿Porque no haceis algún cursillo a ver si os enseñan a pensar un poco? Jua, jua, jua,... Leete a Sabino Arana y verás que va en la misma linea... Jua, jua, jua,...

#19 Joanet, Tarragona, 23/01/2009 - 09:52

Escolta Kropotkin, el nacionalisme espanyol, el teu, es caracteritza per ser intransigent, intolerant i expansiu. Mentre que el català, es caracteritza per ser obert, tolerant i que només aspira a poder disfrutar de la propia identitat en la propia terra