Publicitat

PSC, ICV i CUP critiquen la manca de concreció de la cimera pel dret a decidir

No calia

Els líders polítics, entrant a la cimera

El líder ecosocialista, Joan Herrera, ha sintetitzat l’única conclusió de la cimera pel dret a decidir: “acordem que continuarem abordant”. La frase resumeix les dues hores i escaig que ha durat la trobada celebrada aquest dilluns entre els representants favorables a la consulta sobre el futur de Catalunya.

Només els dos partits que han signat l’acord de governabilitat han sortit satisfets de la reunió. PSC, ICV i la CUP han criticat la manca de concreció en el full de ruta que han de seguir les institucions per preguntar algun dia a la ciutadania sobre l’autodeterminació.

L’oposició recela de l’ús partidista que pot fer el govern del procés sobiranista. Tant Pere Navarro com Joan Herrera i Quim Arrufat han criticat un “excés mediàtic” en les propostes de Mas.

El més crític ha estat el PSC, qui de boca del seu líder, ha considerat que a la cimera no hi era representada la Catalunya “real”. Els socialistes han revelat que l’única concreció de la trobada ha estat que el consell assessor del Govern pugui fer treballs sobre la Catalunya independent i sobre altres escenaris. La resta, “inconcrecions”.

Des d’ICV, un cop rebuda la invitació en què s’informava hi assistirien representants polítics i quatre alcaldes representants de cada formació, es va proposar al Govern abordar el full de ruta a partir de reunions bilaterals “perquè ja coneixíem el resultat”.

Herrera ha considerat que la reunió “calia per omplir titulars de diaris i perquè se n’ha parlat molt, però no calia perquè ha estat l’enèsima cimera que no concreta continguts”.

El portaveu Homs, de la seva banda, ha defensat la celebració de trobada perquè ha servit per avançar en la constitució del pacte dret a decidir.

Imatge de la cimera

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#20 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 07/05/2013 - 15:20

Baix llegir el altra dia per internet , quel Pacta C.I.U. I E.R.C. de CANOVELLES junts ban aconseguir que no es pogues construir una NOVA ESCOLA PUBLICA . Junqueras tindria que dir algu al respecta de aixo com es posible VOTIN Per impedir es faixi una ESCOLA PUBLICA

#19 Kropotkin (harto de paletos catalanistas), Vic, 07/05/2013 - 09:42

El caso es hacer gasto. Jua, jua, jua,... ¿Para cuando la cumbre sobre la creación de empleo? Jua, jua, jua,... ¿No toca?

#18 PJ, BCN, 07/05/2013 - 08:28

Aixó emrecorda aquell spaguetti wester que es deia "El bueno, el feo y el malo" i ara vosaltres imagineu qui es qui... :)

#17 Jordi, Bcn, 07/05/2013 - 08:04

Prou de cimeres, tenim pressa!

#16 jos, granollers, 07/05/2013 - 07:56

I tant que cal integrar la societat civil i el Ajuntaments al procés! ÇQue això no convingui a segons quins partits, es pot entendre.