Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2009. 19:28h.

'No' català a l'última oferta de Madrid

Segueixen sense acord les negociacions sobre el finançament

'No' català a l'última oferta de Madrid

Saura, amb la ministra d'Economia, Elena Salgado

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha admès aquest dimecres que el Govern espanyol ha "mogut fitxa" tant en el model com en les xifres en la negociació del nou finançament, tot i que ha remarcat que els tres partits que donen suport al govern "no accepten encara la proposta" del ministeri d'Economia.

"Estem negociant i amb molta força", ha dit Saura, amb l'objectiu de "treure'n més". Saura va reunir-se aquest dimarts amb el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per parlar de les negociacions de finançament. Castells també ho va fer amb els màxims dirigents d'ERC, Joan Puigcercós i Joan Ridao.

Saura ha volgut deixar clar que en aquests moments "no hi ha acord" i que el Govern "no està conforme" amb les propostes que arriben de Madrid. Tot i això, ha admès que "hi ha hagut moviments importants positius" per part del Govern espanyol, "tant des del punt de vista de les xifres com del model".

Saura ha dit confiar que aquesta negociació "acabi bé" i que la "fermesa" amb què actua la Generalitat serveixi per "convèncer" l'Estat que l'acord "no pot ser sense Catalunya" i que ha de situar Catalunya "en els termes de justícia financera que necessita". El conseller ha dit que li agradaria que la negociació es pogués tancar "abans de l'1 d'agost".

El conseller ha explicat que una de les possibilitats és que al nou model "s'incorporin especificats pròpies de Catalunya" com serien recursos per a les competències de presons i de Mossos. És, segons Saura, "un dels elements sobre la taula".

De la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha afirmat que l'última proposta de finançament rebuda continua sent "insuficient", perquè no arriba als 3.800 milions d'euros per al tercer any d'aplicació, i ha reclamat que les xifres i el model es plantegin per escrit en un document.

Segons ha indicat Anna Simó al Parlament, en la reunió que aquest dimarts va celebrar el líder d'ERC, Joan Puigcercós, amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, el primer li va traslladar la posició de que l'última proposta del Govern espanyol és inacceptable, al marge que la xifra posada sobre la taula sigui o no de 3.000 milions d'euros, cosa que no ha volgut confirmar.

Esquerra, ha dit la seva portaveu parlamentària, "no veu clar" el model de finançament que hi ha darrere de les xifres que s'han fet arribar fins ara, i que ha admès que suposen "un avanç" però que "entenem que cal seguir avançant més ".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 luis, barcelona, 08/07/2009 - 21:34

Mientras el GOBERN CATALÁ tenga los ingresos de los cadaveres de los propietarios CATALANES con EL PUTO IMPUESTO, no tendrá ninguna prisa en poner los coj.. en la mesa y decir PROU