Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2008. 15:58h.

No definitiu d'Air Berlin al català

La companyia té "altres prioritats" malgrat les peticions del Govern balear i català

El director d’Air Berlin per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelman, ha descartat en roda de premsa la introducció del català en els vols de la companyia des de Barcelona o des de Palma de Mallorca en declaracions a e-notícies. Middelman ha fet aquestes declaracions malgrat que, després de la polèmica, el passat 11 de juny es va reunir amb el president balear, Francesc Antich, per a pactar mesures amb la finalitat de potenciar l'ús del català.


L'executiu ha justificat la decisió perquè "som una companyia alemanya" que "ens costa molt tenir personal de vol que almenys parli l'espanyol" i ha recordat que “portem invertits 800.000 euros". "Sincerament hem optat -espero que es comprengui perquè som una empresa privada, que cotitza en borsa i ha de donar expliacions als accionistes- per l'espanyol, l'idioma que, fins que no es demostri el contrari ara per ara és comú a tots els espanyols, o hauria de ser-lo", ha insistit.


El director general ha reiterat que "el català no és rendible" i que "l’important és que hi ha operadors que connectin ciutats i regions amb avió i no el tema de l'idioma". "Jo parlo cinc idiomes, cinc i mig, però no m'he llançat a parlar el mallorquí a la intimitat", ha reiterat. Álvaro Middelman ha admès que és "un tema molt complicat", però que "som una compnyia que no podem beneficiar-nos de subvencions per a aquest tipus de coses, a part que seria inaplicable" i que "tenim altres prioritats”."Avui he volat  amb una companyia que m'ha portat de Palma a Barcelona i no he escoltat cap frase en català, no som els únics", ha acabat.

Álvaro Middelmann, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 pep, manresa, 19/09/2008 - 19:30

Jürgen, constatar que AB menysté la llengua catalana no vol dir tenir res en contra del alemanys pel fet de ser-ho, si no d'aquesta companyia aèria en concret.

#61 juan, zaragoza, 19/09/2008 - 18:17

Jurgen pues ya es dificil ser de origen aleman y separatistas, cuando los independentistas no dicen mas que mierda de alemnia SIEMPRE, y no solo con air berlin, sino desde antes Ya se que es un concepto duro de asumir, derecho a decdir la lengua

#60 Jürgen, Barcelona, 19/09/2008 - 14:36

Qui coneix la història de Catalunya sap que Alemanya sempre ens ha fet costat (excepte nazis), i de la mateixa manera nostres enemics sempre ens han volgut separar. Com? Creant desafecció, com és el cas. Pq ningú parla per ex. http://www.eismann.es/ca/ o

#59 Jürgen, Barcelona, 19/09/2008 - 14:31

TITELLES. Quants de vosaltres heu volat amb AIR BERLIN? Allà tothom és i tot està en alemany, i com a llengua -crossa-, usen l´anglès. Ni castellà, ni francès, ni res de res, tot en alemany. Sóc nacionalista des-annexionista, però us heu passat cats

#58 Francesc, Blanes, 19/09/2008 - 13:24

El problema de néixer pringat i pobre és que si vols volar et toca fer-ho amb 'coses' com Air Berlin. Per sort ara vindrà una crisi, aquests prepotents que insulten Catalunya desapareixeran i, per fi, es veurà qui té peles. Ja era hora.