Publicitat
Política · 3 de Juny de 2019. 10:00h.

No els volen ni a l'Ajuntament

Dirigents d’ERC aposten per deixar de banda JxCat

No els volen ni a l'Ajuntament

Dos col·lectius de polítics, acadèmics i intel·lectuals han fet públics dos manifestos a favor de governs d'esquerres: l'un, defensant un acord entre Esquerra i Barcelona en Comú, i l'altre, un tripartit entre aquestes dues formacions i també el PSC.

Des de l'entorn de l'esquerra independentista s'ha promogut un text que reclama un acord entre Ernest Maragall i Ada Colau com a "millor opció per garantir un govern fort, d'esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics". Els signants consideren que les dues forces més votades han de ser el nucli del pacte, encara que s'ha de poder obrir a "acords i a la col·laboració amb altres formacions".

Els signants recorden que Esquerra i Barcelona en Comú són els dos partits que en aquests moments "no es veten mútuament". Entre els firmants hi ha l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, l'activista polític Arcadi Oliveras, el productor Jaume Roures, l'actor Julio Manrique, l'exconseller Joan Manuel Tresserras o l'exdiputat al Congrés Joan Tardà i l'actual diputat d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg.

Des d'un àmbit més proper a l'entorn dels Comuns, s'ha promogut un manifest a favor d'un tripartit d'esquerres amb la formació d'Ada Colau com a eix vertebrador, i Esquerra i el PSC. Els signants d'aquest manifest aposten per un govern que impulsi polítiques "d'equitat social" i que alhora contribueixin des de Barcelona "a trobar una sortida dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana, defugint la judicialització de la política i deixant enrere la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats i polaritzats".

Entre els qui hi donen suport hi ha la sociòloga Marina Subirats, el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, el dramaturg Àlex Rigola, el cineasta Cesc Gay, la directora de cinema Carla Simón, l'actriu Àgata Roca, l'exconseller Josep Maria Vallès i el politòleg Ismael Blanco, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 03/06/2019 - 18:39

Gràcies Artur, "l'astut'. Contigo empezó todo.

#7 Didac, Barcelona, 03/06/2019 - 17:41

Els darrers anys ho han infectat tot de fanatisme i incompetencia, es evident que ara ningú els vulgui tenir aprop. El xuleta del carrer Tuset, el tal Mas es el que va inaugurar aquesta nova generació que tot el que toca ho trenca i el mal que han fet al pais algun dia ho hauran de pagar. Mereixen l'aillament total i la desaparició del mapa

#6 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 03/06/2019 - 14:26

Colau deberia ser alcaldesa con el aooyo de ERC son tal para cual y dejar en la calle a los CONVERGENTES. JuntsxCat
Es la opcion y la tendencia ..... convertir BCN en la capital de las MAFIAS y kos okupas. Una ciudad culta ..... maravillosa.

#5 ERC no es de izquierdas, es de derechas, de toda la vida, derecha carlista. católica y cateta (las tres C), bbc, 03/06/2019 - 14:22

Pero si la propia ERC en un congreso de hace años se quería quitar la "E" d'esquerra, porque son más de derechas que el COPÓN.
O sea, porque tus padres te hayan puesto Milagros de nombre no vas a convertir el agua en vino.

El hábito no hace al monje (bueno, al Junki si lo hace monje trapense, por lo menos ...).

#4 botifler1914, Sinitaca, 03/06/2019 - 12:53

Ahy nena que no vas a tocar poder.