Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2019. 21:31h.

"No era una calçotada"

Els CDR detinguts van ser gravats fent proves amb explosius amb un dron de la Guàrdia Civil, segons un periodista de la Ser

"No era una calçotada"

Imatge de l'operació de la Guàrdia Civil contra un grup dels CDR

El periodista Javier Álvarez, cap de tribunals de la Ser, ha explicat aquest dilluns que els CDR detinguts van reunir “material susceptible de transformar-se en explosius”, segons assenyala el jutge de l’Audiència Nacional en la seva resolució. També ha indicat que el grup va aconseguir fabricar “uns propel·lents dels explosius” i van arribar a provar-los en una pedrera. Una acció que, segons Álvarez, va ser gravada per un dron de la Guàrdia Civil.

El cap de tribunals de la Ser, que va avançar detalls de la interlocutòria, ha assegurat en una entrevista a Rac1 que el jutge tenia indicis per acusar els detinguts d’estar preparant “delictes greus” contra “la pau pública” i ordenar les detencions del set membres del CDR.

“Quan hi ha un grup que està sent investigat des de fa any i mig i manté converses secretes molt confidencials. Quan està amuntegant material susceptible de transformar-se en explosius. Quan això, a més, ho han aconseguit i han aconseguit en el seu laboratori fabricar uns propel·lents dels explosius i els han provat en una pedrera i hi ha un dron de la Guàrdia Civil que ha gravat l'explosió… tot indica que aquest grup no estava preparant una calçotada”, ha relatat Álvarez.

També ha assenyalat que el jutge considera que “una de les idees era fer alguna cosa en commemoració amb l’1-O”. “El dia D podria ser el dia que es conegués la sentència del procés” i “l’assalt al Parlament estaria mig proveït pel que fa a la seva organització tècnica”, ha afegit.

“En les interlocutòries, el jutge està descrivint que consten reconeixements fotogràfics de moviments entre els sospitosos de com es porten les partides de productes químics d'una casa a una altra, de com un d’ells els guarda a casa del seus pares, dels dispositius de seguretat que fan”. “Quan fan les entrades i registres descobreixen tot el material, material que està preparat per ser muntat”, conclou Javier Álvarez.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#12 Coque, El Centro de Tabarnia, 01/10/2019 - 11:42

A la Guardia Civil se le podrá criticar alguna cosa, pero la meticulosidad y profesionalidad a la hora de llevar a cabo investigaciones, no.

#11 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 01/10/2019 - 08:52

Lo peor no es casi que se forme un grupo o grupos terroristas, que se veía venir viendo el fanatismo insuflado en una parte de la población, sino que los políticos secesionistas, a los que se les llena la boca con la palabra democracia, lo aplaudan con entusiasmo

#10 Fermin, Barcelona, 01/10/2019 - 08:42

Sort tenim de que la Guardia Civil es la veritable guardiana de l'ordre i de la llei, amb un prestigi de primera a nivell europeu, les investigacions son acurades i vestides d'una gran professionalitat talment com es va demostrar en l'intent del cop del 2017. Es amb aquests i no ambs els gossos que hom se sent segur en aquest desgavell.

#9 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/09/2019 - 23:47

Lo peor de los separatas no son las calçotadas de los CDR; son las paellas de Rahola.

#8 Pedrito, Bcn, 30/09/2019 - 23:43

Si en una democracia se viola el secreto de sumario es que no estamos en una democracia.

#8.1 Calvet , Sant Joan Despi, 01/10/2019 - 08:14

Claro Pedrito. Hay que guardar escrupuloso silencio mientras vosotros vais sembrando de fake news que todo es un montaje policial. Y así, cuando la instrucción haya terminado ya se habrá impuesto vuestra pos verdad. Pues va a ser que no. Que se sepa al mismo tiempo que lanzas vuestras TROLAS las cosas que ha investigado la GC.

#8.2 Josep, Lleida, 01/10/2019 - 09:50

Ostia, Pedrito, menuda calçotada preparavan, fuertecilla, eh ?????