Publicitat
Política · 7 de Maig de 2021. 13:53h.

No es posen d'acord en res

Junts admet discrepàncies sobre l'estructura de Govern, l'estratègia independentista, la unitat d'acció a Madrid i el Consell per la Repúbica

No es posen d'acord en res

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha assegurat que les converses amb ERC avancen de forma satisfactòria, de manera que vaticina que "en els pròxims dies" podrien tancar un acord de legislatura amb els republicans, però ha admès que hi ha diversos punts de discòrdia com són la coordinació al Congrés dels Diputats, on ERC compta amb més força; l'estratègia independentista si fracassa la taula de diàleg amb el PSOE que defensen els republicans, el paper que ha de tenir el Consell per la República i l'estructura de Govern.

Sànchez ha reconegut que han fet contrapropostes a l'esborrany que li va presentar Esquerra sobre l'estructura de Govern i ha assenyalat que "demà mateix estaríem disposats a acceptar un acord d'estructura de govern agafant el del 2018 i revertint-lo". "Per nosaltres, l'estructura no serà cap obstacle per impedir l'acord. Nosaltres no imposarem cap impediment en base a l'estructura", ha afegit.

També ha dit que hi ha disparitat d'opinions en l'estratègia que ha de seguir l'independentisme d'aquí dos anys en cas que fracassi la taula de diàleg. En aquest sentit, el dirigent de Junts ha dit que "hem de decidir un escenari de fracàs de la taula de negociació" i ha subratllat que "en aquests moments ningú té la força per tirar endavant per separat".

"Alguns interpreten que ara el PSOE estarà més proper a acceptar una resolució dialogada del conflicte polític amb Catalunya. Altres ens manifestem escèptics perquè, en aquests anys, el PSOE no ha donat cap mostra evident de voluntat de resoldre el conflicte", ha admès.

Un altre aspecte en el qual Esquerra i Junts no es posen d'acord és amb la unitat d'acció a Madrid que demana la formació de Puigdemont perquè considera que "actuar conjuntament és el que ens farà forts". "No seria satisfactori que ERC i Junts acabéssim votant diferent", ha exposat.

L'últim punt que separa ambdues formacions és el paper del Consell per la República. ERC vol deslligar-lo del pacte, però des de Junts defensen que "la direcció estratègica ha d'existir i que acabi formant part" de l'entitat privada que presideix Carles Puigdemont.

Tanmateix, Jordi Sánchez ha deixat clar que "nosaltres ni volem, ni proposarem mai fer petita la presidència de la Generalitat" i ha negat "categòricament que Junts hagi plantejat cap tutela per part de cap organisme ni tercera persona".

Malgrat les discrepàncies, el secretari general de Junts ha dit que "estem disposats a tirar endavant. Avui, tots els punts de l'acord estan pendents de la voluntat política de materialitzar-los". "Es necessita que ens atrevim, que ens acabem de reconèixer, que diàleg, negociació i confrontació no són criteris contraproduents. Es necessita una distribució de responsabilitats al Govern que sigui equitativa i proporcional en el passat, i que junts ens posem a treballar", ha remarcat.

Finalment, s'ha referit a la consulta que el partit farà a la militància i ha assenyalat que "no contemplo un escenari on la militància s'oposi a l'acord". "Em comprometo que si no hi ha acord, Junts farà públics tots els documents que s'han enviat durant les negociacions", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 bejota, bcn, 08/05/2021 - 12:20

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés,

#12 pepe, andorra, 07/05/2021 - 20:28

y una higa, se ponen de acuerdo en hacer ver q no se ponen de acuerdo con el unico fin de retrasar pagos con la excusa de q no hay gobierno. A otro perro con ese hueso, el botin ya se lo han repartido, como buenos piratas, pero hay q hacer teatro pq no hay pan para tanto chorizo y los pagos hay q retrasarlos hasta trincar el dinerito fresco del BCE

#11 gurguri , barcelona, 07/05/2021 - 19:52

Cuanta desgracia para esta Cataluña, que tardará muchos años en recuperarse, estamos en manos de un fugado que veranea en Waterloo y su valido Sanchez.Para conocer a este personaje hay que consultar la hemeroteca en el atentado de Hipercor.

#10 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 07/05/2021 - 19:26

No entiendo que hagan promesas tras haber demostrado ser una banda de trileros.

#9 bejota, bcn, 07/05/2021 - 17:13

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".