Publicitat
Política · 11 de Març de 2021. 14:25h.

No es posen d'acord ni amb la presidència del Parlament

El bloc indepe encara no té candidat

No es posen d'acord ni amb la presidència del Parlament

La reunió que han mantingut Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP aquest migdia no ha servit per acordar un candidat conjunt per presidir el Parlament quan queden menys de 24 hores per celebrar el ple de constitució de la cambra catalana.

JxCat ha reivindicat en diferents ocasions que li pertoca la presidència, però a hores d'ara encara no ha donat un nom a ERC i la CUP, que hauria de consultar-lo a les bases. Els anticapitalistes, per la seva banda, van decidir presentar el cupaire Pau Juvillà, que té una petició d'inhabilitació per part de la Fiscalia, com a candidat.

El portaveu de la CUP, Carles Riera, ha defensat aquest migdia la candidatura de Pau Juvillà i ha lamentat que "a hores d'ara" JxCat no hagi posat un nom sobre la taula. "Ens preocupa que plani el nom de Laura Borràs com una possible candidata de JxCat a la presidència del Parlament", ha advertit.

Riera ha recordat que la candidata de jxCat té una causa oberta al Tribunal Suprem per una presumpta malversació i prevaricació, entre altres delictes; quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. "La causa és política, sense cap mena de dubte; però el seu origen subjau en una mala praxi", ha remarcat.

El líder de Junts, Carles Puigdemont, va reivindicar ahir la presidència del Parlament per a la seva formació després de l'anunci del candidat de la CUP. "Junts és la força independentista, després d'Esquerra, més important al Parlament. Hi ha un escó de diferència, és un empat tècnic i en aquestes situacions la primera i la segona institució del país recauen sobre aquestes forces", va subratllar, i va dir que "seria fantàstic que una dona de Junts presidís el Parlament".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 joan, manresa, 11/03/2021 - 15:48

tinu.),ya sabem que sortiran els abocats dels pobres de torn...capgirant i buscant tot tipus de justificacions..,i omplint-se la boca d'afirmacions que per ells..,els perdedors, son las mes justes., i axis tots guanyen .,i qui a guanyat perd..,aquest sistema ,diguin lo que vulguin te poc de democràtic, el PSC.,te el dret a Presidir el Parlament

#5 joan, manresa, 11/03/2021 - 15:42

tinu.)una olla de grills....,quant podrem veure una segona volta de unas eleccions...?els dos partits mes votats que es guanyin el primer lloc....,la resta ya apoyaran a qui vulguin...,be ,parlem del tema d'avui,,el PSC, ens agradi o no va guanyar las eleccions..,dons alguns el varen votar ,no??,dons algun dret tambe deu tenir..,no..??(cont

#4 joan, manresa, 11/03/2021 - 15:37

La Colla de " Coll-Min"...,obrint la seva paradeta i esperant properament ..,que comenci a corre l'aire..----El mal de sempre..,i mira que portem anys i anys amb aquest sistema electoral...,properament potser arribarem a la vintena de partits i tots a traves de pactes i pactes ,voldran tocar cuixa....., O canviem el sistema o sempre será (con

#3 BEJOTA, bcn, 11/03/2021 - 15:17

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En el 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y ,en todas , el separatismo perdió más de 300 mil votos.

#2 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 11/03/2021 - 15:00

No es la primera vez que montan un paripé horas antes de tomar una decisión. El margen de días previos de silencio ha debido ser para discutir como va a ser y lo que va a hacerse para no darle tregua a nadie de la oposición por si acaso. Reconozco que con esta suposición soy bastante generoso con ellos, insinuando que trabajan.