Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2020. 19:36h.

No gosen amb el pont

Budó: "el que fem per la Puríssima pot tenir conseqüències"

El Govern no ha pres cap mesura per frenar els desplaçaments durant el pont de la Puríssima malgrat l'increment de la velocitat de propagació del coronavirus, l'Rt, que ha passat de 0,78 a 0,84. La portaveu Meritxell Budó s'ha limitat a fer una crida a evitar el contacte social durant el pont amb l’objectiu de “preservar el Nadal”. “Aquests dies havíem aconseguit abaixar les dades, però malauradament en les darreres hores s’ha tornat a incrementar”, ha lamentat.

“Hem de ser molt conscients tots plegats perquè això depèn de tots, per evitar que el virus es transmeti hem d’evitar el contacte entre persones”, ha repetit, a més de remarcar que “aquest pont no serà com qualsevol altre pont de la Puríssima, no serà igual, perquè estem en risc de que aquestes dades se’ns disparin, i per tant, de no poder preservar el Nadal”.

Budó ha manifestat que “tots volem preservar el Nadal i que el dia 7 de desembre podem passar d’aquest tram de reobertura”. “El que fem en aquest pont pot tenir conseqüències pel Nadal”, ha insistit. “És molt important que restringim l’activitat social al màxim i garantim que ens podem reunir amb les persones que estimem al Nadal”, ha dit la portaveu, que d’altra banda ha recordat que “durant el cap de setmana hi ha confinament municipal aquí i allà on anem de pont”.

Preguntada per si creu que és "un greuge" que "hi hagi qui pugui saltar-se el confinament de cap de setmana pel pont marxant dijous i gaudir-ne mentre que hi qui no ho pot fer", Budó ha exposat que el repunt de les dades "ens ha de fer reflexionar a tots sobre la conveniència de marxar massivament de pont".

La consellera de la Presidència ha dit que "depen de tots nosaltres que aquesta Rt segueixi pujant o la tornem a controlar" i ha deixat clar que "es tracta de poder preservar el Nadal, que això sí que és una activitat que tota Catalunya vol celebrar".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, Lleida, 02/12/2020 - 08:31

Fan normes per a ells i per a la classe benestant. Dijous marxaran tots als xalet de la Cerdanya a passar el Pont. I els treballadors que es podreixin i es quedin tancats a casa.

#2 atl.lota, lloret, 01/12/2020 - 20:54

Sra Consejera,,Quien manda tiene todos lo plácemes y todos los palos. Quien manda tiene la RESPONSABILIDAD.. Parece que para cobrar todos buenos, pero la responsabilidad… nadie la quiere. No es fácil mandar si no se acepta tener responsabilidad. Si hay que ser duros, se es, cueste lo que cueste, Siempre por el bien de los ciudadanos.

#1 Marcial, Santa Coloma, 01/12/2020 - 16:47

¿Pero qué es eso de recomendar no salir? O cierres perimetrales de las ciudades, o la responsabilidad será vuestra, solo vuestra. Mandaguebos.