Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2012. 23:30h.

"No hem de tenir por"

Mas troba que "utilitzar el tema de les pensions és immoral"

"No hem de tenir por"

Mas i Cuní, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat en una entrevista al programa 8 al dia de 8tv que "sobretot no hem de tenir por. Perquè s'intentarà, ja s'està intentant, que qualli la por dintre de Catalunya" per aturar en el procés d'autodeterminació.

Mas ha reblat que "haver utilitzat el tema de les pensions és immoral. La gent ha de saber que els pensionistes d'ara cobren la pensió dels treballadors que hi ha en aquests moments".

Segons el president de l'executiu, la situació de Catalunya pel que fa les pensions és millor que la de la resta d'Espanya perquè "hi ha més gent que treballa en proporció i té uns salaris una mica més alts".

"El que es pretén és fer entrar la por. Perdreu els mercats, quedareu fora de la Unió Europea... sereu uns pàries. No hem de tenir por. Pot sortir bé o no però no hem de tenir por", ha afegit.

Sobre les declaracions de Mariano Rajoy al Senat, que si no acceptava el pacte fiscal "atén-te a les conseqüències", Mas ha indicat que "va ser una trobada cordial i correcta. Malgrat la cordialitat i correcció formal la negativa va ser rotunda. Em va arribar a dir que ni tan sols jo crec en el pacte fiscal".

També ha destacat que el president del Govern estatal li va dir que "si vols l'any que ve parlarem amb totes les altres comunitats autonòmiques, cafè para todos, del nou sistema de finançament".

Mas ha dit, amb ironia, que "de sobte els han entrat ganes de dialogar", després de la celebració de les eleccions gallegues.

Després d'admetre que "estem en una economia de guerra", el periodista Josep Cuní li ha preguntat si el gran empresariat li "acabarà dient el dia 26 quieto parao".

El president del Govern ha contestat amb una altra pregunta: "Vostè creu que jo m'hauria posat a liderar aquest procés si hagués estat pendent de les opinions de determinades gent que no eren diferents fa unes setmanes de les d'ara si es diu que són tan decisives?"

Mas ha afegit que "si em poguessin aturar ja m'haurien aturar. Mo se m'ha adreçat pràcticament ningú en aquests termes. M'he trobat molt de respecte. A mi ningú no m'ha vingut a pressionar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#40 català fart, la jonquera, 27/10/2012 - 08:28

Es clar que no hem de tenir por, i vosté el que menys, Sr. Mas. Quant les coses vagin maldades segurament un helicopter el rescatará a vostè i a la seva familia i el portará cap a França, i aqui quedarem els xais babaus que li hem fet cas reben els efectes d´una guerra.

#38 happy, esplugues, 26/10/2012 - 14:05

miedo ninguno, es puro sentido comun. Ademas no es miedo sino afecto e identificación con España lo q nos mueve a muchos catalanes a defender la soberania nacional y la constitución frente a los secesionistas en el poder.

#37 Marc, Sabadell, 26/10/2012 - 13:09

(cont.) Tots els altres partits, dirigents econòmics i socials, etc. han d'acompanyar-lo en aquest procés i nosaltres no podem deixar-lo sol. Per tant cal que en les properes eleccions tingui una majoria tan absoluta que pugui discutir amb solvència i força davant del Rajoy i de la Merkel.

#36 Marc, Sabadell, 26/10/2012 - 13:08

Espero que tots el que pensen encara que el President Mas no arribarà fins el final per portar Catalunya a esdevenir un Estat independent dins Europa, estaran hores d'ara convençuts de que l'Artur Mas és L'ÚNIC i repeteixo L'ÚNIC, que pot fer aquest camí amb garantia d'honradesa i seguretat. (seg..)

#34 Bromo, bcn, 26/10/2012 - 11:27

También es inmoral decir que el resto de España roba, que Cataluña ha sido invadida, que los Mossos responderán, que hay déficit fiscal, hacerlo cuando peor van las cosas... Ahora, a jod...