Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2011. 23:37h.

"No hi ha conflicte lingüístic a Catalunya"

Jorge Fernández ho admet i Duran lamenta que "ho reconegui aquí i no a Madrid"

Jorge Fernández Díaz, candidat del PPC al Congrés, ha admés que a Catalunya "no hi ha conflicte lingüístic" i fins tot que el finançament "s'ha de milorar" durant el debat a TV3 entre els cinc caps de liista a les properes eleccions generals.

. Després d'unes crítiques del cap de llista de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, a les polítiques del PP referents a la llengua, Fernández Díaz ha dit que "el senyor Duran s'ha referit a mi personalment parlant de la llengua. Jo li accepto que no hi ha conflicte lingüístic".

"Però li vull dir una cosa, nosotros queremos que en las escuelas sea normal lo que es normal en la calle, y me parece muy bien que teniendo en cuant que el 50% de los ciudadanos de Catalunya tienen comolengua propia el castellano, usted se dirija a ellos para pedirles el voto en castellano", ha afegit canviant de llengua, durant el debat entre els candidats dels principals partits catalans al Congrés, que s'ha fet aquest divendres a TV3.

"Como a mí. Yo tengo aquí la carta que usted me dirigió a mí y muchos otros catalanes en las última elecciones generales pidiéndoles el voto en castellano. ¿Porqué no lo hace siempre con normalidad y defiende un trilingüismo integrador para que sea normal en la escuela lo que es normal en la calle, porque le acepto que efectivamente no hay conflicto lingüístico en Catalunya", ha comentat. 

Duran ha intervingut i ha manifestat que "estic satisfet que el PP reconegui aquí, no a Madrid que no hi ha conflicte lingüístic a Catalunya". "Jo ho he reconegut sempre", ha replicat Jorge Fernández abans que l'aspirant nacionalista hagi etzibat que "però vostè no és el PP".   

Els candidats, abans del debat

Imatge dels candidats al debat

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#15 Josep Ma., Terrassa, 13/11/2011 - 21:58

No hi pot haver conflicte lingüístic tal com ho planteja el PP (castellà en situació dèbil), perque els únic bilingües català-castellà som els "catalans" al 100 %, mentre que dels d'arrel espanyola, només en son una minoría. La resta, perque no volen o per deficiència mental no ho son.

#14 Eduardo, Barcelona, 12/11/2011 - 12:34

"Adema?s de un derecho humano, me parece claro que el idioma, la lengua materna, es un requisito pedago?gico importante". (Ramón Trias Fargas -1979-). La involución lingüística de CiU en los últimos 30 años ha sido evidente.

#14.1 Carla, Barcelona, 12/11/2011 - 17:20

Eduardo, no es involución lingüística, es simple hipocresía, como la de Josep Benet. Si en aquella época hubiesen podido imponer el catalán, lo habrian hecho.

#13 Encarna, Barcelona, 12/11/2011 - 11:22

Encantadora la doctora quan parla de les retallades dels altres, (les pròpies les calla), amb aquest gest de baixar la ma de dalt baix, inclinan-la cap al centre, invariablement. Recurs que li haurà ensenyat el cervell de torn. L'únic novedòs Bosch, que no vol dir bo. Botem-los tots i tota.

#12 Eduardo González Palomar , Manlleu, 12/11/2011 - 11:21

Desde una CiU enfrascada en relegar el castellano a la mínima expresión en las instituciones públicas de Catalunya desde hace décadas, siguen sin vacilar un instante en utilizarlo para requerir el voto en campaña electoral.

#11 Kropotkin, Vic, 12/11/2011 - 11:12

Jua, jua, jua,...

#11.1 josep m, la seu, 13/11/2011 - 17:48

Quin es el comentari ?. Sort que la majoria dels castellans més llestos.

#11.2 Kropotkin, Vic, 13/11/2011 - 20:20

josep m.: El comentario es "Jua, jua, jua,..." ¿Es que no sabes leer? Jua, jua, jua,...