Política · 17 d'Abril de 2011. 11:20h.

"No hi ha diners"

El conseller Boi Ruiz justifica les retallades perquè "no hi ha alternativa"

"No hi ha diners"

El conseller de Salut, Boi Ruiz

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que no hi ha altra alternativa que fer les retallades previstos en l'àmbit sanitari català perquè no hi ha diners. "Nencesitamos que tothom es pugi al carro. La situació és excepcional. L'ajust s'ha de fer perquè els diners no hi és i no podem endeutar. Espanya ens obliga a complir i no generar un dèficit superior al 1,3% del PIB. No hi ha alternativa. Fins ara s'havia estirat més el braç que la màniga, amb poc rigor en el control pressupostari. Cal racionalitzar la manera de fer les coses".

En una entrevista a La Vanguardia, el conseller diu que l'alarma creada pel personal sanitari "no està justificada, però tots tenim dret sortir al carrer" i afegeix que "crec que no tenen raó, però, d'altra banda, sí. M'explicaré. Fins ara trèiem de la caixa el que necessitàvem, però l'any passat es va pagar part de les despeses corrents amb la visa. Aquest any hi ha menys diners a la caixa i ens han tret la visa. I en canvi hem d'anar tornant les quotes. Aquesta és la realitat".

En aquest sentit, ha apuntat que "moltes de les mesures que es trasllueixen aquests primers mesos corresponen a la configuració de l'any passat, com la rebaixa del 5% en els sous. I quan els parlem d'aprimar la factura de la sanitat diuen: 'Una altra vegada?' I tenen raó. Però no se'ns permet pagar tot, perquè ja no hi ha visa. I ara cal prioritzar en l'atenció al pacient".

Boi Ruiz diu que el "impacte principal" de les retallades sobre la població serà "en les llistes d'espera, que hauran allargar-se. Res més. Totes les mesures les prendrem sota garanties clíniques". "El dia 27 el presentarem amb molt més detall, però bàsicament afectarà l'activitat ordinària no urgent dels hospitals, tant en les visites a l'especialista com en els ingressos hospitalaris. Però tot el que sigui activitat ordinària urgent o preferent no es toca. també afectarà a la proporció de segones visites", explica.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 jajajjaaaa, barcelona, 19/04/2011 - 13:26

No hi ha alternativa ? home no pugis el sou als delegadets teritorials, no treguis l´impost de successioons, retalla la factura faramceutica, treu concerts a la privada deixa d donar diners a col.legis de l´opus, etc etc etc.........jimenez losantos ? ui aqui tenim molts i par´len catala

#16 Mercè, Lleida, 19/04/2011 - 06:41

Al final, tant matxacar la cançó neocon d'en Masnostijeras, aconseguiran que ens conformem amb els serveis públics de Burkina Faso en lloc de que el Govern es dediqui a gestionar bé.

#15 Ramon, Barcelona, 18/04/2011 - 15:58

La sucursal del PSOE fa seu l'argumentari de Jiménez Losantos: que per què no tanquen "ambaixades". Però, si ara CiU les tanqués, llavors la sucursal del PSOE intentaria tornar a enredar Esquerra amb l'argument contrari: "Tanquen les ambaixades, veieu si n'arriben a ser, d'unionistes!".

#14 Black Tornado, D´on es lliguen els gossos amb llonga..., 18/04/2011 - 15:27

Pero per mantindre ambaixades al Rockefeller Center de Nova York, si que hi ha diners i per subvencionar als vostres amiguets, i associacions amigues, també. Pero al poble si es posa malalt, que els bombin, y que us votin. Auu!!! aneu-vos- en a la merda tant voslatres com els vostres predecessors

#13 Ramon, Barcelona, 17/04/2011 - 20:43

Segons les sectorials armacristos al servei d'un PSC que, el molt hipòcrita, oficialment es fa l'assenyat, CiU s'empara en la crisi per aplicar unes retallades que els surt de l'ànima neocon. La teoria no pot ser més estúpida. Si fóra veritat, CiU s'hauria esperat a passades les municipals.

#13.1 JAJJAAA, BARCELONA, 18/04/2011 - 13:08

rAMON, ES QUE S´ESPERA, PERQUE DESPRES DE LES MUNICIPALS RETALLARAN MES.....NO T´HI SENTIT PARLAR DE L´AUGMENT DE SOU ALS DELEGATS TERRITORIALS DE LA gENE....PER AIXO SI QUE HI HA DINERS, CURIOS

#13.2 Alexei, Barcelona, 18/04/2011 - 13:25

De moment, i després d'alimentar a consciència el discurs de la por, ja s'han carregat l'impost de successions i ja avisen que aviat rebaixaran l'IRPF de les rendes més altes (és a dir, les seves). Dona'ls 100 dies més i veuràs més exemples.

#13.3 Ramon, Barcelona, 18/04/2011 - 14:15

De traca. Parlar de "discurs de la por" per immediatament després deixar anar que "ui passades les municipals". Expliqueu-me, convergentofòbics de diferent pelatges, expliqueu-me com caseu que les retallades no siguin imprescindibles i urgents i que no s'esperin a després de les eleccions.