Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2014. 16:53h.

“No hi haurà llista conjunta”

La CUP diu que la consulta B de Mas és “un acte de campanya electoral”

“No hi haurà llista conjunta”

Els diputats de la CUP, durant la roda de premsa

La CUP considera que “no hi haurà una llista conjunta” dels partits sobiranistes en unes eleccions plebiscitàries, tal com ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas, que serviria de referèndum.

Els tres diputats de la CUP han comparegut aquesta tarda al Parlament per valorar la proposta de la nova consulta, anunciada aquest dimarts per Artur Mas.

El diputat Quim Arrufat, que ha actuat de portaveu, ha dit que “sempre hem repetit que o hi havia consulta o era el major frau democràtic”. També ha lamentat la nova proposta i ha acusat el Govern de “desprestigiar i jugar electoralment amb la consulta del 9N”.

"La consulta que avui ha proposat Artur Mas és la que ens va proposar ahir, però la situació ha canviat. Ara és una consulta partidista, és una consulta que s’assembla més a un acte de campanya electoral que a una consulta popular i és una consulta que ha estat fortament desprestigiada per molta gent", ha manifestat.

En aquest sentit, ha recordat els esforços de la seva formació per seguir donant suport a la convocatòria malgrat que ells apostaven “per la declaració unilateral” i ha culpat el Govern de no voler seguir endavant.

“ERC ha sigut conscient que dos anys de suport a retallades no han estat suficients per garantir la consulta”, ha comentat abans de dir que “s’han carregat el mandat” en referència al Govern.

Sobre les eleccions plebiscitàries esmentades avui per Mas ha dit que “pot ser que siguin un fracàs” i ha demanat que “se centrin en la consulta” perquè “ens neguem a entendre que se la quedi el Govern ell sol i que l’anunci d’avui és definitiu”.

També ha comentat que fer “eleccions anticipades té molts inconvenients, no hi haurà llista conjunta”. I és que ha considerat que no hi haurà consens per als programes electorals ja que “no tots voldran la declaració unilateral d’independència”. “No anirem en un llista amb qui retalla”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 alicantino, alicante ESPAÑA, 16/10/2014 - 09:16

Joooo, que fuerte, puestos así... que tres patas pa una silla. Mare meua. El futur... Per cert, Fernández, cuando te cambiaste el apellido castellano, o sea, l'accent obert per el trencat, en qué pensabas??? Algún sarpullido, de tus verdaderos orígenes??? Menuda chusma

#12 personalment flipo, Catalunya, 15/10/2014 - 11:27

Estic flipant com podeu trencar les relacions tots els partits que voleu el mateix LA INDEPENDENCIA.
hi ha una estratègia que diu "divide y vencerás" collons sembla que hi hagueu caigut tots plegats de 4 potes. CUP, ERC, CIU, ICV... no sigueu burros manteniu-vos units, és el que volem els catalans.

#10 Quico, Figueres, 14/10/2014 - 18:30

Los niños catalanes del siglo XXII deberán ampliar su memoria para poder recordar todos los días históricos que se están apelotonando en estos meses. Pobrecillos, ya los plaño.

#9 Sense cens no s'hi val., Barcelona, 14/10/2014 - 18:24

El joc brut no és de rebut. Ningú no garanteix que un paio no voti en sis o set taules diferents. Que no voti qui vulgui encara que faci dos dies que ha arribat aquí, que no sent vinculant no és més que una xarlotada i que tot plegat fot una catipent de maniobra per salvar el cul d'en Mas..

#8 BEJOTA, BCN, 14/10/2014 - 17:31

Hortalà: "El nivel de bienestar material de la gente quedaría perjudicado con la independencia si Cataluña saliese de la UE"


El presidente de la Bolsa de Barcelona y ex secretario general de ERC advierte sobre los perjuicios de la secesión de Cataluña; asegura que los mercados "no se creen" .

#8.1 ambaixadorCAT, UK, 14/10/2014 - 17:36

primer defineix què vol dir "salir de la UE", i després analitza si passarà o no fent un decision tree, i després parlem.