Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2020. 15:42h.

No saben ni gestionar els ajuts

El 90% dels autònoms es queda sense

El Departament de Treball ha fet entrega de tots els ajuts per als autònoms publicitats divendres passat al Diari Oficial de la Generalitat. De les 500.000 persones sota aquest règim laboral que hi ha a Catalunya, només 100.000 reunien les condicions per accedir-hi. I d'aquestes, tan sols 10.000 obtindran aquests ajuts ?un 10% dels elegibles.

Les ajudes s'han donat després de dos dies consecutius de col·lapse del web a través del qual s'havien de sol·licitar. Pocs minuts després de les 9 del matí, els sol·licitants han tornat a veure una pàgina d'error on hi hauria hagut d'haver l'aplicatiu per sol·licitar el pagament únic de 2.000 euros ofert pel govern. Així ho han denunciat a Twitter alguns usuaris.

El fet que la Generalitat anunciés que els ajuts es repartiran per concurrència ?és a dir, segons ordre de demanda i fins que s'acabin els 20 milions d'euros pressupostats? ha tornat a provocar una allau d'usuaris.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha demanat “disculpes” als ciutadans que s'han vist afectats pel col·lapse del sistema informàtic de l'administració pública. "El problema real és que no tenim prou diners per fer front al que la gent necessita", ha lamentat Budó, que tot seguit ha culpat a Madrid.

En aquest sentit, ha reivindicat que mentre que “nosaltres hem donat la setmana passada més de 400 milions d’euros. L’Estat, zero. El suport de l’Estat als autònoms no només ha estat zero euros, sinó que ha estat incrementar la quota d’autònoms. Aquesta és la realitat. Cap ajuda del Govern de l’Estat”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#22 Xesco, Poblenou, 11/11/2020 - 10:09

Es que l'uni que saben fer es repartir-se el diners dels pressupostos entre ells. Tot el que sigui fer quelcom en interés del ciutadans ho desconeixen, va contra la seva naturalesa

#21 Benet S., Barcelona, 11/11/2020 - 08:55

I la molt pécora s'ha atrevit a dir "no tenim prous diners" després d'estar diariament malversant i posant mà a la caixa de l'erari public per constituir xiringuitos, contractes per amiguets, embaixadetes, pensions com la del sàtrapa i sobretot els trescent milions de tvRes per propagar mentides i enganys. Son una banda de delinquents integrals

#20 a quien corresponda, Barcelona, 11/11/2020 - 08:06

Vergüenza de gobierno. Espero que lo paguéis con 0 votos. Sois una pandilla de ineptos.

#19 Alejandro, Villadecans, 11/11/2020 - 07:22

Como que no saben gestionar las ayudas, eso es mentira, todos los amiguetes han recibido la suya y algunos seguro que doble y el triple, no pesaran que van a repartir ayudas a botiflers y carneros, el Poble primer

#18 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/11/2020 - 02:06

La Rahola es autonoma ?

Si es aixi segur que ha cobrat perque no ha bordat sobre aquesta enesima proesa dels tossudamentalçats