Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2021. 10:19h.

No s'atreveixen amb la independència

Junts torna a festejar amb "culminar" el procés, però no gosa

No s'atreveixen amb la independència

Des de les penes de presó imposades pel Tribunal Suprem als líders independentistes ningú s'ha atrevit a tirar endavant el procés sobiranista. A finals de gener de 2018, la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo va celebrar el "valor pedagògic de la presó", en una piulada criticada per Pilar Rahola i Salvador Cardús, entre altres.

La situació s'ha evidenciat en els últims plens del Parlament i després de conèixer-se l'acord d'ERC amb els Comuns per a tirar endavant els Pressupostos. Tanmateix, alguns membres de la cambra continuen insistint a avançar en el procés d'independència.

Aquesta setmana al Parlament, el diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell ha assegurat que "la prioritat absoluta ara hauria de ser culminar la independència i, per tant, el cinquanta-dos per cent és important".

Canadell considera que "necessitem trobar-nos entre tots, els tres partits (independentistes), al més aviat possible per fer el full de ruta per culminar la independència". "L'Estat espanyol ens segueix espoliant; mentrestant, els partits independentistes no ens posem d'acord", ha afegit durant la seva intervenció.

El diputat de Junts ha estat un dels membres de la formació més insistents al Parlament amb el procés d'independència. El 22 de novembre Canadell va retreure a Esquerra en el debat dels Pressupostos que "la via àmplia és autonomisme i el preludi d'un nou tripartit".

"Si volen girar 180 graus cap a l'autonomia, no ens trobaran. Nosaltres som els de la confrontació amb l'Estat, els que perseverem pel mandat de l'1-O i els que posem la unitat per davant", va destacar en la seva intervenció.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#28 Sergi , Bcn , 25/12/2021 - 08:48

Desde el 155 no se han confrontado en nada. Saben les caería la del pulpo..

#27 No cal tocar res, Barna, 24/12/2021 - 19:32

No us emboliqueu titos, no cal tocar allò que funciona. De tant en tant feu crides a la república, el dret a decidir i tutti-quanti, la parròquia contents i vosaltres seguiu cobrant. Una mica de repressiuò, España ens roba, volem bisbes pajilleros catalans, etc etc. que va com un Rolls, algún concert del somnífer-King, la Rahola bordant i apa.

#26 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/12/2021 - 18:05

¡Feliz Navidad! a todos

https://hispanohablantes.es/2021/12/21/comunicado-conjunto-de-las-asociaciones-hablamos-espanol-y-convivencia-civica-catalana/

#25 Marc de Vich, Vich, 24/12/2021 - 17:33

Esta mañana en mi primer comentario, quizás me has visto un poco exagerado. Pero es que el asunto es grave, esta gente esta gastándose el dinero que no es nuestro, en sus cosas, solo en sus cosas, que es igual a ruina, y nosotros luego tendremos que pagarlo. Deberían de ser ellos, empezando por este vividor, cada día os entiendo menos.

#24 Marcial Heredia, el circo de la tele, 24/12/2021 - 14:20

¿Y donde lanzarían las piedras los cachorros de la Colau? ¿en su cabeza?